Nuffnang Gadget

November 24, 2011

Tak Terjangkau Dek Akal...

ini cerita malam tadi masa tinggal berdua jer dengan Adam... yelah, as usual papa Adam kalau ada game bola memang takkan lekat di rumah... di kata kalau tengok bola dengan mama mesti nak tido punya haha....

kalau sebelum ni Adam main kereta remote control dia, mesti akan main macam biasa kat lantai... sampai langgar dinding... masuk bawah meja... masuk bawak kerusi ... tapi malam tadi lain macam sikit dia main remote control... macam ni haaaaaaaa...


letak kereta tu kat belakang montot dia... pastu remote dia pegang...

pastu Alycia tanyalah... Adam kenapa main car macam tu... main lah elok-elok....

pastu dia jawab...

Adam mesin rumput la mama....

Mama tetiba.... erkkkkkkkk... terdiam... nak fahamkan kenapa dia cakap mesin rumput....

pastu baru fahammm... rupa-rupanya dia buat aksi macam papa dia mesin rumput kat kampung... yelah, mesin rumput kan letak mesin tu kat belakang, pastu yang pemotong tu kat depan....

-- nilah aksi mesin rumput Adam... gud boy betul anak mama... mama pun tak pernah terfikir macam tu rupanya mesin rumput hahahha --

pastu dia leka dengan aksi dia mesin rumput, tetiba dia duduk...
pegang kereta pulak... pastu antena remote tu Adam letakkan kat tayar....


pastu Alycia tanya lagi...
aikkk, tu Adam buat apa pulak...

pastu Adam jawab....

Adam buat kek la mama....

mama diam lagi.... pastu baru faham gelak guling-guling...

Adam kata buat kek sebab dia tengok Alycia bancuh kek guna pengadun kek tu ...


(gambar ihsan en google)

sebijik tak macam gambar yang Adam buat kek tu...

hahahhahha... adoi Adam-adam... Alycia sendiri pun tak pernah terfikir macam tu... takpe-takpe, sel-sel otak saling berhubung.... teruskan minum susu Dutchlady 123 lagi yer Adam hahahha...

nak report kat papa...
tapi papa balik lambat malam tadi, smua dah tido...
takpe, suruh papa baca entry ni...
mesti papa banggaaaa dengan anak papa hehe...


13 yang komen:

notti netti said...

bijak..bijak..haa apa lagi cari permainan lain pulak ehehehehe

syawalsimpsons said...

bijak2...pandai ni ikut mama dier

ezan said...

kreatif & sgt bijak!!!

eB ezrin said...

betol. nmpknyer sgt2 bijak tuh :)

Zue AnnaLeeya said...

bdk2 skrg mmg advance kan???
mende yg kita tak terpikir pon, diaorg blh wat....

mmg sel2 otak bergabung...
minumla susu DL 123... hahahah....
airel pon mnum susu tu jgk...

Anonymous said...

adoii...tergelak papa baca entry ni kt opis....ahaha....anak papa sorang ni..bijak sungguh...


~aku yg tersengih pas bc enty ni~

Nad @ MamaZakwan said...

gud boy la adam..!
die bleh pk macam2 menda dr 1 menan tu jek..bijak, bijak...

Adlin✿Kyra♥Kyreen Moms✿ said...

clever2..lum sekolah lagi ni imaginasi sungguh kreatif hehhee

Azhafizah[フィザ] said...

bijak betul adam ni..nak cubit pipi sikit

mama rifQy said...

hahaa..budak2 mmg sgt kreatip kan alycia !!! pandai je !!

mekchu said...

clap clap.. pandai dadam.. apa je yg berkaitan dgn motor (yg berpusing) semua di imagine kan..

Puteri Mona said...

nape lam gamba atas tu adam nampak mcm besor eh? mak ingatkan itu maknya! haha. Papepun syabbasss bettaaa!!

MrS. F!zA said...

hahaha mmg bijak lah adam..leh plk dia imagine gitu..

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com