Nuffnang Gadget

January 4, 2012

Adam Tengok Citer Chipmunk...

okay, ni nak khatamkan dulu entry tahun lepas... maklumlah, banyak aktiviti dihujung tahun... tak sempat den nak khatam... kang tak buat kang tido malam terbayang-bayang muahaha...

ok, kejadian ni masa lepas balik cuti dari Genting dulu... maklomlah, cuti lama.. hari Isnin cuti lagikan lepas Krismas tu... tak tau nak buat apa, trus papa kat jom pergi KL... papa nak bayar kredit kad kat KLCC... lepas buat bayaran, ingat nak masuk KLCC... tapi tau-taulah cuti umumkan, mesti ramai orang... lagi-lagi mat-mat indon dan bangla... yelah, depa takde tempat riadah lain kecuali KLCC... last-last tukar plan terus pergi ke Berjaya Times Square...

dan niat asal pun memang nak bawak Adam tengok wayang citer Chipmunk... tiap kali nampak iklan kat tv asyik cakap mama citer tupai... nasib dapat tiket pukul 3.50 petang... time tu baru pukul 1.30... takpe, isik perut dulu... pastu cuci-cuci mata sattt...

-- psoing kat gambar Chipmunk... awat Adam muka masam??? sebab dia kata nak tengok citer Car hehe... yelah dulu masa mula-mula bawak tengok wayang tengok citer Cars... pastu terus dia ingat pergi wayang jer tengok Cars... Cars dah lama habis la Adam --

-- request nak pakai tutup kepala cam papa dia.. adoi, dah besar ekk anak mama --

memang best citer Chipmumk ni... sesuai sangat bawak anak-anak pergi tengok... hiburan seisi keluarga... memang tak bosan... siapa yang belum tengok baik pergi tengok... eh, ada lagi ke idak citer ni kat wayang ekkk... 

pastu, masa tunggu wayang nak start, bawak Adam jalan-jalan kat sini... kat kat Berjaya Times Square ni ada theme park... Adam taklah teruja sangat nak naik... sebab baru balik dari Genting kot... dah puas dah main indoor kat Genting agaknya hehe... tapi, dia teruja sangat tengok monorel yang kat luar tu... setiap kali monorel lalu, mesti Adam cakap mama trainnn... 

lepas habis wayang, sebelum balik bawaklah Adam naik monorel... yelah, dah alang-alang dekatkan... lagipun satu pengalaman yang bagus untuk anak-anak... termasuk mak bapak jugak sebab Alycia pun tak pernah naik monorel... naik lrt pernah lah hehe...

-- ni masa papa beratur nak beli tiket... Adam pun nak beratur skali --

kami ambik dari Imbi - KL Sentral... pastu KL Sentral balik ke Imbi balik... 
setengah jam tak sampai... tak sempat nak panas bontot pun hahaha...

-- sambil tunggu monorel --

takpe, nanti lain kali kalau nak pergi kat Berjaya Times Square tak payah bawak kereta... naik ERL dari Putrajaya, pastu turun KL Sentral... dari KL Sentral dah sampai kat sana... save minyak kan papa hehe...


5 yang komen:

ieda said...

wahh bestnyaaa dah tgk shipmunk .. akak nie ada juga anak2 mninta nak tgk .. hurmm

Azhafizah[フィザ] said...

seronoklah adam dapat tgk muvee chipmunks.

mummy_ayu said...

Ayu pun dah bawak Ian & Iris tgk..suka la budak2 cita macam nie..

Adlin✿Kyra♥Kyreen Moms✿ said...

wahh adam dah merasa naik monorel erkk kyra lum pernah lagi ..naik bas sekali masa naik genting dulu hehhe

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ said...

makin encem adam...comey cam mamanya, balqis dah tengok, tapi time dutch lady movie mania tu, syok citanya part paling best tang menari2 tu

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com