Nuffnang Gadget

January 12, 2012

Genting Highlands : Kabus Tebal...

harini nak sambung balik pasal Cuti-cuti Malaysia kat Genting Highlands yang dah lama tertangguh... dan Insya allah, Alycia janji ini adalah entry terakhir... takde sambung-sambung lagi... kang ada pulak yang kata ponek nak khatamkan entry kau ni hehe...

ok, kalau korang yang tertinggal cerita pasal cuti-cuti kami di genting Highlands tu boleh klik kat SINI... dan yang dah tau citer moh kita sambung... lepas melawat Strawbery Park kat Gohtong Jaya, terus lah mendaki ke Genting Highlands... masa ni hujan renyai-renyai... bila dah sampai kat atas, memang kabus tebal giler + hujan renyai + ribut ... bayangkan... sangat-sangat mendebarkan... Alycia beberapa kali tolong lapkan cermin kereta en ajip sebab berkabus... time ni nak carik Apartmen Ria (dah booking sebulan sebelum tu)... dah jumpa Apartmen Ria pulak, time tu cash tak cukup nak bayar balance bilik (ingatkan boleh pakai kredit card, tapi tak boleh)... kena patah balik naik Genting, kluar duit dulu... pastu baru boleh check in... apa yang Alycia boleh kata tentang Apartmen Ria ni, hmmmm tak seperti yang digambarkan masa google kat Internet tu huhu... maybe sebab Apartmen Ria ni banyak pengurusan persendirian, so kalau dapat pengurusan yang ok tu, memang ok lah... Alycia ambik apartmen 2 bilik (terpaksa ambik apartmen sebab kami cuti ramai-ramai)...

pastu, bila family mertua sampai, kami makan-makan... pastu tido sebab besttt sejukk... petang dalam pukul 4.00 prtang macam tu baru naik ke Genting... tapi memang dah agak, outdoor memang ditutup... so, kami  main indoor jer huhu... main indoor sampai lebam... budak-budak memang seronok sesangat...

esoknya pun sama jugak... sebelum balik, singgah naik Genting lagi... mana tau kot-kot cuaca elok boleh main outdoor... tapi hampehhh... menurut kaunter jual tiket tu, memang kabus tebal outdoor dia orang tak bukak... biasanya dalam bulan Disember ke Februari, cuaca akan berkabus macam ni... so, sesiapa yang merancang nak ke Genting, better tak pergi time tu... memang tak dapat main outdoor...

okeh, jomlah layan piccas...

-- temankan Adam beratur nak main indoor --

-- Adam naik horse ni macam takut-takut jer kan hehe --

-- ni naik sampai ramai-ramai pulak --

-- bersama family en Ajip... ramaikan budak-budak hehe --

-- ni masa hari ke-3... berposing kat luar... macam kat oversea dah rasa --

-- bersama Adam dan anak-anak buah --

-- posing ramai-ramai lagi --

ok, itu jerlah cerita pengalaman kami ke Genting Highlands...
masih tak dapat dilupa kisah roti sardin best... kisah memetik starwbery... kisah berkabus tebal...

tapi tetap tak puas sebab tak dapat merasai main outdoor..
takpe, akan repeat semula nanti hehe...

terima kasih pada smua yang sudi baca kisah perjalanan kami...


Picca kami sefamily sebagai penutup entry ;)


6 yang komen:

KSWSK said...

time CNY kang sure lg ramai umat akan dtg ke GH ni

Lynn Hamzah said...

salam...dah lama lynn x datang sini...seronoknya alycia gie GH...lynn dah lama x gie GH nie...

kakyong said...

siannya tak dpt main outdoor..

kakyong last ke GH masa zaman bujang dulu.. dpt merasa main hampir semua.. hehehhe..

dyabunga said...

lama dya xpergi genting..hihi

Penjual Reflesia™ said...

ohhh my...nape tulisan akak xdapat bc?? T______T

mimie.. said...

amboii...berjalan sakan..bestnyee ^_^

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com