Nuffnang Gadget

January 5, 2012

Genting Highlands : Strawbery Park...

arini nak sambung kisah cuti-cuti Genting Highlands tu... kan tahun lepas dah janji nak sambung tahun ni kan (bapak lama dah setahun baru sambung hihi).... 

okay, ni hari ke-2 di Genting Highlands... plan asal pagi tu nak tunggu family mertua dari Kuala Pilah, pastu naik sama-sama ke Genting... tapi pagi tu dapat call dalam pukul 9.00 pagi diaorang terperangkap dalam jem kat Seremban... so nak tak nak kami kena tukar Plan B... pagi tu cuaca kat Gohtong Jaya hujan renyai-renyai... memang sejukkkk giler...

-- ni keadaan di Gohtong Jaya pagi tu... hujan renyai-renyai --

sebab hujan... perut pun lapar... terus pergi sarapan kat kedai Melayu kat bawah Gohtong Hotel ni...

-- roti sardin yang telah membuatkan ramai terliur masa Alycia share kat fesbuk... siyess cakap, memang terbaik roti sardin ni... bayangkan besar dia, pastu potong 4 keping ... harga RM 3.00 sajokkkk... rasa hari-hari nak ajak en Ajip pergi Gohtong Jaya makan roti sardin haha --

-- sebelum check out hotel, posing dulu... tema kami harini hitam+putih hehe --

ok, sebab family mertua dah tersangkut kat jem, so kami tukar Plan B... plan kami time tu terus pergi ke Strawbery Park... Strawbery Park ni terletak kat Gohtong Jaya... kalau korang nampak Hotel Seri Malaysia, pastu Gohtong Hotel, akan nampak signboard Strawbery Park...

-- kat depan pintu masuk Strawbery Park --

masuk kat Strawbery Park ni free jer... lepas tu boleh petik strawbery fresh lagi... kalau dah petik strawbery fresh ni, kenalah bayar berapa yang dipetik tu.. 100 gram = RM 6.00 ... jom layan piccas kat strawbery park...

-- pose anak dan mama --

-- pose anak dan papa ... yang ni nampak macam kat Korea pulak --

-- Adam dah ready dengan bakul dan gunting nak petik strawbery --

-- nilah gambar anak teruna Alycia yang jadi penyeri meja kat opis tu ... ntah time bila Adam berposing tak tahu lah... mesti time ni mama tengah beratur bayar buah strawbery --

eh, mano picca strawbery nya????
ada, tapi lupa nak copy dari kamera en Ajip huhu...
okay, esok Alycia tunjukkan kami petik-petik strawbery fresh....

pastu kami terus naik ke Genting....

-- macam ni lah keadaan Genting masa kami sampai ... kabus + angin kuat ... takuttttt huhu --

ok, sambung lagi pasni ...


10 yang komen:

Nana said...

kesian kita xpenah tau genting ada strawbery park ehhee

syanasaid said...

tgk gmbar pn da rse sejuk
hehee
tak pernah terpk nk pegi petik stoberi kt genting

Azhafizah[フィザ] said...

kota keriangan genting yang mmg superb best..macam macam hado..sonok kan ^__^

Lily@MamaZaraZareef said...

byk ke stroberi kt gohtong jaya nh eh.nampak menarik gak tptnye. aqepn,hensem btol adam skang makin pndai bergaya..:D

eB ezrin said...

eh eB kena kal u nih nk tanyer :)

ieda said...

aloor sweetnya dikk dua beranak tuu ;)

mamashikin said...

handsomenya dia..pandai betul posing..

mekchu said...

strawberry park bukan kat cameron ke? hihihi..

semputtttt aku nak menghabiskan cerita genting ko ni tau..

si tuan putri kiUt said...

wahh genting dh ada stoberi eh?

Anonymous said...

est transforme on acide butyrique, acheter viagra, et peuvent par consequent etre consideres comme, Vallota donde se amplia lo correspondiente al, cialis, antropologo norteamericano Marvin Harris, sparse nella carne del pileo e piu raramente, viagra 25 mg, dalla faccia ventrale e dorsale. Die Phosphorsaure der Pharmacopoe hat ein spec. erfahrungen mit cialis, In der Schadelhohle und im Wirbelcanal fast,

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com