Nuffnang Gadget

January 16, 2012

Menabung..

Eh, bukan Adam ajer yang pandai menabung.. Mama dia pun pandai jugak.. Ni hasil tabungan duit 50 sen kat opis.. Penuh jer tabung, kluarkan masuk kat dalam ASB.. Takpelah walaupun nilainya setakat 30 50 hinggit.. Sikit-sikit lama-lama jadi bukit.. Daripada tak simpan langsung kan hehe..

Adam pun Alycia dah ajar kecik-kecik lagi simpan duit dalam tabung bear dia.. Ehn nak tengok tabung Adam.. Nanti Alycia tunjuk.. Tapi dia dah pandai, bila cakap nak pergi kedai jer, terus pergi ambik duit dalam tabung dia.. Budak-budak pun dah tau gunakan duit huhu..

Mood : bosan tunggu beratur panjang kat bank.. Orang smua pakat kluarkan bonus ASB huhu..

Sent from my sweet bery.


12 yang komen:

Ida Rahayu Yahya said...

huhuh..
samalah kita..
mmg syiling2 simpan kat opis..
kdg2 tak simpan pun dlm asb
buat2 back up time duit poket sudah kering.
hihihi

YaYaNsMuM said...

A'ah...yayansmum pun same...ader tabung kat umah, simpan coins..especially, coins yg yayansmum jumpa merata kat umah...kat dlm washing machine pn ader,yelah drop from pockets kan...huhu

Azhafizah[フィザ] said...

fiza pun menabung ^__^.seronok bile dah byk

kakngah said...

kami org suka simpan 5posen. ada sekali tu tgh betul2 sesak.. kira2 ada dlm 300 lbih gak...

Alycia said...

Ida :
btul2.. alternatif bila tetiba tgk purse eh, dh takde duit hehe..

yayansmum :
huih, tu mmg rezeki tu.. especially yg dlm mesin basuh hehe..

fizah :
btul btul btul (mcm upin ipin) ;)

kakngah :
50 sen ni cpt sikit nmpk byk.. kalau 5 sen tu lmbt sgt kan hehe..

kakyong said...

kkayong belum g update buku asb pun lagi.. sbb tau awal2 ni mesti org ramai..

eB ezrin said...

oo ptt ar ramai sgt dok pgg buku biru :)

Penjual Reflesia™ said...

sikit2 lame2 jadi bukit kan kak? hihihi syieda pun nak menabung la..

Dalila Hamid said...

x cek lagi acc ASB...:)

dyabunga said...

dya pun nak menabung kat ASB jugak lah..:D

~ Blog Si G@dis Des@ ~ said...

wah!rajin menabung..good2..=)

anyway,mama kna tag..hee
http://kaisaraaiman.blogspot.com/2012/01/contest-my-picture-very-awesome-by.html

mekchu said...

suatu waktu dulu aku paling pantang nmpk syiling 50sen.. sanggup tukar dgn member.. tp sejak perompak masuk rumah, habis semua dia kebas.. dah nak penuh tabung botol susu besar tu..

elok la tu menabung walau pun sikit2.. dari melopong mcm aku :'(

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com