Nuffnang Gadget

May 5, 2012

Sabah : Pulau Sapi...

okay, cerita perjalanan hari ke-2 di Sabah...
harini kami dah plan nak ke pulau... kalau ke Sabah tak ke pulau memang tak sah... so, malam masa lepak-lepak kat lobi hotel lepas balik makan malam, tengok ada brosur dari travel agen... lepas selak-selak, terus pilih Island Hopping (Pulau Sapi)... kali ni cuma pergi 1 pulau ajer... nak puas-puas duduk kat pulau... kalau dulu pergi sekali 3 pulau (Sapi, Manukan, Mamutik) ... cuma Alycia mintak maaf sebab tak jumpa brosur nak bagi contact no dan nama travel agent... Insya Allah, nanti kat rumah Alycia cuba carik kalau jumpe...

Harga Pakej = RM 150/person

Total untuk kami berdua : RM 300 (Adam free)

Pakej include : return land/boat transfer, BBQ Lunch, Snorkling Set, Entrance Fee

tepat pukul 8.30 pagi van dah tunggu kami lobi hotel... kali ni kami pergi ramai-ramai dengan pelancong dari Korea... penuh 1 kapal... kami bertiga jer orang melayu hehe... kalau dulu bertolak dari Jeti Jesselton Point... tapi kali ni dengan travel agen kami bertolak dari Jeti Sutera Harbour... wow, kagumnya tengok kapal-kapal mewah berderet kat tepi jeti...

-- jeti Sutera Harbour --

sementara tunggu bot siap, kita posing-posing dulu...

-- Adam yang semangat berposing... sebab dia fanatik laut dan kapal hehe --

-- mama pun nak posing --

perjalanan dari jeti Sutera Harbour ke Pulau Sapi dalam 30 minit...

dari jauh dah nampak pulau Sapi...

best-besttt...


-- sebelum bermandi-manda... snorkling bagai posing dulu kat jeti Pulau Sapi... yeyyyyyyyy --

pasni kita tgk pulak aktiviti kat pulau sapi...

dan macam mana layanan bila kita guna travel agen masa kat sini... bestt sangat...

notakaki Alycia : eh, pendek sangat ke entry ni... ke ada yang tak sabar nak kasi habis hehe...

7 yang komen:

Adlin✿Kyra♥Kyreen Moms✿ said...

AHAIII BESTNYEEE SABAH X PERNAH GI .. KENA KUMPUL DUIT KUMPUL ANAK DULU KEKEKKE

Azhafizah[フィザ] said...

pergi pulau memang best kan.

CikHoneyBee said...

tkpernah sampai sabah lagi. insya Allah nk pg sne jugak. tengok sume picha picha nie.. buat hati tertawan. hehe. cikhoneybee singgah sini tgk tgk kalo sis dh umum pemenang ole ole dari sabah :)

Sherry said...

Best la..but no go Sabah many years...

Oh ya got giveaway at nAmesherry.com

syiela said...

alahai bestnya dapat snorkling...

Nana said...

cantik sgttt
tak pegi pon pulau ni dlu

Pinkbubblegumprincess said...

mcm best juga ni pulau..pernah pergi pulau manukan ja..hehe

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com