Nuffnang Gadget

June 28, 2012

Dejavu Di Kinabalu ~ Teringat Kundasang...


eh, korang layan ke citer Samarinda tetiap petang pukul 7 malam tu... 
Tajuknya "Dejavu di Kinabalu"...
actually Alycia tak mengikuti sangat, sebab yelah tak sempat...
sebab selalunya balik keje terus pergi makan, baru balik rumah...
time tu dah sibuk nak mandi, nak sembahyang smua...
kadang-kadang jer tertengok sikit-sikit...

cuma apa yang bestnya citer tu, pengambaran di buat di Kundasang, Kota Kinabalu Sabah kan...
huwaaaaaaaaaa... tetiba Alycia teringat kisah cuti-cuti di Kundasang tahun lepas...
walaupun tidur kat sana semalam, dapat jalan-jalan sehari jer... tapi memang menyeronokkan... sejuk, nyaman... sebab Kundasang tu betul-betul kat kaki Gunung Kinabalu... lepas tu malam-malam jangan cakaplah sejuk dia... sejuk beku... kabus manjang...

sesiapa yang tak pernah pergi ke Kundasang tu, jom Alycia share sikit-sikit gambar kat sana... mana tau, lepas-lepas ni kot-kot korang nak bercuti ke Sabah, pilihlah Kundasang sebagai salah satu destinasi pelancongan korang... syokkkkk...

-- gambar kami bertiga di Kinabalu Park... gambar ni buat banner untuk GA Alycia dulu ... berlatar-belakang Gunung Kinabalu --

-- tengok, Adam dan papa suka sangat bila dapat tengok Gunung Kinabalu dari dekat --

-- ini kat Desa Cattle, Kundasang ... ladang lembu atas bukit ala-ala New Zealand ... siap nampak lagi latar-belakang Gunung Kinabalu --

-- bestnya... macam honeymoon jer hehe --

-- ni dengan Adam di pintu masuk Desa Cattle --

-- inilah pemadangan pekan Kundasang... rumah-rumah semua di lereng-lereng bukit... macam lukisan kan --

Hmmmm, sebenarnya nak share banyak gambar lagi...
tapi banyaknya kat dalam pc kat ofis ni Alycia dah delete...

kalau korang nak merancang percutian ke Sabah, nak plan tempat best-best... bole tengok Travelog Alycia kat sebelah kanan Blog Alycia ni... semua ada di sana... so, memudahkan korang survey dulu sebelum pergi ..

notakaki Alycia : ada lagi kisah percutian di Sabah yang tak sempat cerita lagi... ok ok janji pasni ;)


6 yang komen:

syawalsimpsons said...

tak penah sampai sabah...tapi tengok citer tu...view dier mmg best la..teringin je..

Nana said...

hahaha
kan?tengok cite ni
tingat kundasang
bestt

♥nurul♥ said...

sy org sabah.hehe kundasang mmg sgt best kak. sejuk ja :) cntik pula tu.

Adlin✿Kyra♥Kyreen Moms✿ said...

cantikkan tempat tu .. tengok citer tu cam kat overseas je hehhe

mekchu said...

masa episode awal2 masa scene kat ladang lembu tu.. terus teringat kat ko..

♥nurul♥ said...

wahh ad dlm bloglist.hehe thankyouuuu >.<

kita mmg dh lama follow sini tau :)

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com