Nuffnang Gadget

June 14, 2012

JJCM : Ana Ikan Bakar Petai, Bangi...

Disebabkan entry Makan Besar @ Ana Ikan bakar petai tu, ramai yang request susruh cepat-cepat update pasal Restoran Ana Ikan Bakar Petai tu... ok, baik sesiapa yang tak tau, Ana Ikan Bakar Petai terletak di Bandar Baru bangi...

Macam mana nak ke sana?

Exit tol Bangi, lepas tu jumpa roundabout then ambik pukul 9. Nanti akan nampak Restoran Ana Ikan Bakar sebelah kanan. Dalam 100 meter ada simpang ke kanan, then terus buat pusingan U di situ... Restorannya betul-betul sebelah Balai Bomba Bandar Baru Bangi...

Mesti ramai yang nak tengok macam mana rupa ikan bakar petai tu kan....


ha, tulah rupanya... pes ikan bakar tu dicampur dengan petai, lepas tu dibalut dengan daun pisang... makan panas-panas, akan terasa aroma petai tu... tapi kalau siapa tak makan petai, mesti kureng sikitlah kot nak makan.... tapi memang sedappp... lain dari yang lain...

Selain tu, lain-lain menu yang kami order adalah....

-- lala masak sos --

-- ikan masak 3 rasa --

-- ada sayur campur, sup ekor (memang best, fully recomen), ikan goreng tepung... tu masa mula-mula makanan sampai --

-- ni pulak dah habis semua licin hehe --

sebenarnya Ana Ikan Bakar Petai ni jugak ada di Tanjung Lumpur Kuantan...
yang di Bangi ni branchnya...

nak tau lebih lanjut bolehlah LIKE Page Ana Ikan Bakar Petai di sini -->>

Nad @ MamaZN ada cakap dia pun makan kat situ malam tu... tapi tak nampak pulak...
yelah, malam minggu tu memang penuh pun... maybe laga-laga punggung tapi tak perasan hehe... Alycia sampai kat sana pun dalam pukul 8.30 malam...

Harap-harap lepas ni korang boleh torai dan bagi komen pulak yer ;)


11 yang komen:

Nad @ MamaZN said...

oo, kite gi kul 6 alycia, mmg takde jumpe la :)

sedap kan? mmg rekomen pd kwn2 kalu nk rase mkn ikan bkr petai ni:)

aanie said...

ramai yg review kedai ni...makanan pun nmpk mcm sedap....
harga dia ok x?

Cute Mum said...

pernah makan kat sini 2kali..
sedap tapi tak larat nak pergi time hujung minggu.. full..

syanasaid said...

adoi adoiiii
ngancamnye ikan petai tu
banyak gak petai nye kan
puas la makan petai..aku suke petai :)

mekchu said...

senang hati bila dah ada yg dekat.. yg kat kuantan tu ya ampunnnnnnn... dekat 30 minit tunggu baru dpt meja..

Azhafizah[フィザ] said...

Takleh jadi ni kak..kene pergi try rasa gak ni..meleleh air liur tgk ikan bakar tu..

bada said...

terliur ler pulak...

Anonymous said...

free dating and friend sites http://loveepicentre.com/taketour.php dating sites for jewish

Anonymous said...

rag and bone shop ebook http://audiobookscollection.co.uk/de/Writing-efficient-programs/p100102/ ebook creator ipod [url=http://audiobookscollection.co.uk/For-The-Sake-of-Elena/p10375/]ebook loin[/url] the way things work ebook torrent

Anonymous said...

weld software http://buyoem.co.uk/it/product-14042/FileXaminer-2-6-Mac open source video demo software [url=http://buyoem.co.uk/category-13/Music-Software?page=20]tax valuation software[/url] organizational chart design free software
[url=http://buyoem.co.uk/fr/category-11/Outils-de-syst-me]Outils de systeme - Software Store[/url] medical device developers integrity software
[url=http://buyoem.co.uk/de/category-100-111/System-Tools?page=2][img]http://buyoem.co.uk/image/5.gif[/img][/url]

Anonymous said...

wine label maker software http://buysoftwareonline.co.uk/product-35917/Emurasoft-EmEditor-Professional-10-1-x64-Multilingual sync software for g'zone rock [url=http://buysoftwareonline.co.uk/es/product-36902/TechnoRiverStudio-Multi-Edition-7-0]simple key software[/url] simple permitting software
[url=http://buysoftwareonline.co.uk/category-100-114/Other?page=249]Other - Software Store[/url] best online driver updating software
[url=http://buysoftwareonline.co.uk/de/product-32694/Adobe-Creative-Suite-5-Master-Collection-MAC][img]http://buyoem.co.uk/image/6.gif[/img][/url]

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com