Nuffnang Gadget

June 7, 2012

Sabah : BBQ Lunch di Pulau Sapi...

ok, harini nak sambung kisah jalan-jalan di sabah yang tak habis-habis lagi ni... 
komengaaaaaaaaaaa...

bagi korang yang ketinggalan kisah cuti-cuti di Sabah ni... atau nak buat rujukan tempat-tempat best yang nak pergi kalau ke Sabah... boleh tengok di sebelah kanan blog Alycia ni, ada tentang catatan perjalan yang Alycia namakan sebagai Travelog Alycia...


ok, seperti yang Alycia ceritakan pada entry Pulau Sapi sebelum ni, kali ni kami menggunakan travel agent... 

Pakej include : return land/boat transfer, BBQ Lunch, Snorkling Set, Entrance Fee

sampai-sampai di Pulau Sapi, memang dah tersedia tempat khas untuk kami...
ada meja dan kerusi, ada tikar ... so tak payah nak sewa-sewa...
mineral water smua dah tersedia kat meja...

-- ni rombongan Alycia bersama pelancong dari Korea --

so, kau mandi lah puas-puas sampai lebam...
nanti pukul 12.00 tengah hari makanan akan tersedia terhidang...

gambar aktiviti mandi-manda nan ado pulak...
ada lah sikit-sikit kat kamera en Ajip...
nanti Alycia kopipes tepek kat sini ekkkk....

tinggggggggg... pukul 12.00 ... makanan dah siap...

-- macam-macam makanan ada... dah namanya Sabah... kaya dengan seafood --

-- Adam yang kelaparan... dia nampak sotong ajer sebab peminat sotong tegar... ikan ke, ayam ke, udang ke dia tak heran sangat --

lepas makan-makan, terus sambung mandi balik...

pukul 3.00 petang nanti bot akan tunggu kat jeti untuk balik...

walau pun kali ni pergi 1 pulau ajer, tapi memang puas mandi...
puas makan... sebab kali ambik sekali 3 pulau macam ke Sabah dulu, rasa terkejar-kejar...

-- nilah picca bertiga yang ada... yang lain-lain banyaknya picca Adam dengan papa jer sebab diaorang seronok mandi sakan huhu --

ok, lepas ni Alycia nak sambung pulak cerita pasal jalan-jalan ke perkampung Bajau di Kampung Payang, Tuaran Sabah... naik bot... lalu kat hutan bakau... tengok perkampung Bajau... memang mendebarkan... tungguuuuu...

-- pemandangan di Kampung Payang, Tuaran sebelum naik bot --

notakaki Alycia : lepas ni kena cepat-cepat habiskan entry Sabah ni... sebab next month nak fly lagi ...


9 yang komen:

syawalsimpsons said...

next month tu fly jauh lagi tu..kikikiki

MaMa CyDa said...

adehh ... bestnya seafood. Terliur .... huhuh

sHaR!Na eLyaNa said...

sdpnya seafood tu..hehe..wah best dpt p sbh kan..

Nana said...

yezza sabah ngan seafood mmg xdpt dipisahkan
xjejak lagi pulau ni
nxt time bole la terjah

MrS. F!zA said...

wahhh..nk fly lg tu bulan dpn..ekekkee syiok berjalan kalo anak dh besar..kita tk smpt nk jalan sakan dh nk kkuar anak kcik plk..haha

Azhafizah[フィザ] said...

sedapnye BBQ tu..nice last pitcha.^__^

Mummy Akmar said...
This comment has been removed by the author.
Mummy Akmar said...

Salam..

Nak tanya, kalau package BBQ, Return Boat semua ni berapa seorang utk dewasa dan kanak2?

Harap dapat memberi maklumat. Thanks

Sale busana said...

slm..brpe package ni ya? tq

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com