Nuffnang Gadget

July 23, 2012

Blog Masakan ~ Pilihan Di Bulan Puasa...

bila tiba time bulan puasa jer, mesti secara automatik minat lebih tertumpu pada blog-blog masakan... dekat blog Alycia sendiri pun dah ada link beberapa blog masakan yang popular dan yang menjadi feveret...

jom kita share blog-blog masakan yang menjadi feveret masing-masing ...



semestinyalah blog Mat Gebu ni memang menjadi feveret Alycia... tak taulah kenapa, suka sangat dengan dekorasi masakan yang dibuat... kalau pening-pening kepala harini nak masak apa, terjah ajer blog Mat gebu... sure lepas tu akan dapat idea apa nak masak... 



Chef Hanieliza ni pun blog feveret Alycia suka... ofkoslah chef Hanieliza dah popular kan... dah ada buku masakan lagi... rasanya hampir semua buku masakan Chef Hanieliza yang Alycia dah beli dan kumpul.... takdelah rajin pun nak masak, tapi suka kumpul... sebab nampak senang sangat resepi dan bahan-bahannya... cuma acik ni maleh lobih skit yo haha....



Blog Home Sweet Home milik Ummi Kuantan ni pun blog yang selalu Alycia terjah... memang suka dan terliur (opssss, bukan sekarang... dulu-dulu sebelum puasa hehe) tengok masakan ummi... bestnya alahai bila fikir anak-anak ummi tu... yelah, dapat mak yang terer masak hehe... lagi 1, ummi ni rajin balas komen setiap pengunjung blog dia... 

korang pulak macam mana...
ada tak blog-blog masakan yang korang feveret...
ke korang sendiri pun ada blog masakan...
meh share-share kat sini...
jadi panduan mama-mama moden macam kita ni nak masak di bulan Ramadhan hehehe...


7 yang komen:

syawalsimpsons said...

ada jugak blog yang sue terjah untuk bulan pose...menu berbuka

MaMa CyDa said...

Betul3 mmg time bulan pose, blog masakan menjadik pilihan utama eheheh ^_^

Sidratul Muntaha said...

ade faveret jugak
blog ct delima,azlitaaziz,rima,hannah,kak ummi kuantan.
blog masakan kami sendiri bulan pose ni tak byk la update

Adlin✿Kyra♥Kyreen Moms✿ said...

selalu google je nk cari resepi heheh lain kali leh klik blog2 yg alycia tempek ni ..

Saleha said...

saya pun suka terjah blog2 masakan time pose ni. biasalah tak pandai masak kene follow resepllah.. bulan2 poseni rasa gak nak hidang menu spesek kat family kan? blog mat gebu tu mmg dah femes emes.. sifu blog masakan.
ada satu lagi yg saya suka terjah..blog masam manis, dia punya gambar makanan boleh buat meleleh air liur

salam kenal.. singgah dan follow sini jugak :0

Nana said...

hehe sama la
dua blog atas tu mmg kita refer
klw nak msk

mekchu said...

alamak.. ada lagi.. tp dah lupa kena check balik entry thn lepas..

ko masak ke?

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com