Nuffnang Gadget

July 6, 2012

Bot Berhias @ Floria Putrajaya 2012 ...

 okay, harini Alycia nak update kisah pertunjukan kapal berhias sempena Floria Putrajaya 2012 ... memang acara kapal berhias ni dah jadi acara tahunan di Putrajaya sempena dengan Floria Putrajaya... tahun ni dengan tema 'Magic of The Night' pasti memukau pengunjung dengan simbahan cahaya berwarna-warni dari15 bot berhias yang mengambil bahagian...


setiap tahun kami pasti takkan lepas kan peluang menyaksikan perarakan bot berhias dan pertunjukan bunga api... jom tengok beberapa gambar bot berhias yang sempat Alycia shoot untuk tatapan korang yang tak berkesempatan datang ke sini...

-- ini adalah bot berhias pertama dari China --

-- dari Kenya --

-- ni  bot berhias dari nogori acik ni... Nogoghi Sembilan... nampak pulak Istana Seri Menanti tu, teringat pulak kat kampung kek Kuala Pilah hehe --

-- bot berhias dari Perlis --

-- bot dari Terengganu .. kagum dengan binaan Masjid Terapung tu yang nampak macam real kan --

-- bot berhias dari Perbadanan Putrajaya ... ni bot berhias paling cantik dengan tema flora dan fauna --

-- bot berhias dari Cuti-cuti Malaysia --

kesemua ada 15 bot berhias.... tak dapat nak snap semua sebab kagum tengok betapa cantiknya bot berhias tu... sampai terlupa nak snap hehe...

bagi korang yang tak sempat nak datang, apa kata hujung minggu ni kalau takde apa-apa program boleh lah datang ke Putrajaya... kalau betul-betul nak tengok bot berhias, biasanya bot akan start jalan pukul 8.00 malam... 

dan last sekali selepas pertunjukan bot berhias tu, ada pertunjukan bunga api...


-- nak jugak tepek gambar anak-beranak tengok bot berhias sebagai bukti kami sampai hehe... kata jadi duta kan... haruslah letak gambar muahaha --


6 yang komen:

mama tisya said...

cantik gmbr bot berhias

syawalsimpsons said...

guano ni..tak berkesempatan nak mari ni...adoi...padahal umah alahai sekangkang kera je...mmmm...guano ni...esok last...nak G..ado jee

mimie.. said...

cantiknyee..untung laa dapat tgk live..mimi tak tgk pun, nama je rumah dekat kat situ ehehehe

Nana said...

wah cantik nye
kita tak pernah kesempatan
g floria

Azhafizah Md Nor said...

esok ade lagi ye kak?sampai pukul bape ye?kalau sempat dari johor leh singgah putrajaya jap nak tgk..cantik cantik semua.kalau dapat tgk in real lagi sonok kan.maceh kak share gambar..teruja nak tgk.

mekchu said...

dah tu.. tak reti2 nak balik pilah? aku tak pernah nya dpt peluang nak pegi event2 mcm tu :(

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com