Nuffnang Gadget

August 28, 2012

Kisah Ramadhan Yang Tak Sudah...

wahhhh... tengok kat blog memasing smua dah cerita pasal Hari Raya...
takpe takpe... Alycia bagi chance kat korang...
Biarlah Alycia cerita pasal Ramadhan yang tak habis-habis lagi...
ini pun buat campur-campur... sebab tengok gambar banyak sangat...
penat acik snap-snap guna kamera baru tapi tak masuk gambar kat blog tau hehe....

Kisah Berbuka Di  Kampung

Ni kisah berbuka kami kat rumah mama Alycia kat kampung...
kebetulan adik Alycia yang blajar kat Perlis tu balik bercuti...
so, completelah 1 family... seronok bila buka pose ramai-ramai...
lebih banyak cakap dari makan ... 

-- tengok... macam-macam juadah ada ... ada yang masak, ada yang beli --

-- ni lah 3 orang cucu dalam family kami... 3 ajer pun, tapi kecohnya macam 10 orang --

-- menu feveret masa berbuka... popia ayam bercheese ... hasil air tangan adik Alycia... nanti-nantilah share resepi --

Kisah Berbuka Dengan Burger Bakar

-- sesekali layan buka dengan burger bakar pun sodap ... kalau nak tau pasal Kaw-kaw Burger Bakar klik kat SINI --

Kisah Berbuka Di Tomyam Kung, Putrajaya

-- ni pulak berbuka di Tomyam Kung Putrajaya... memang ni salah satu tempat feveret Alycia makan kat Putrajaya... pasni tunggu cerita lanjut dalam Jalan-jalan carik Makan versi Alycia yer hehe --

Kisah Berbuka Di Chop and Steak

-- ni pulak acara berbuka puasa di Chop and Steak Serdang ... ni memang tempat wajib setiap kali bulan ramadhan... sanagt gojes western food dia... dah ada entry pasal Chop and Steak sebelum ni kat SINI .. tapi kalau tuan tanah rajin, tuan tanah review lagi yer --

Notakaki Alycia : ok, pasni bole citer pasal raya pulak... yeyeye ;)


2 yang komen:

syawalsimpsons said...

tgk tom yam kung rasa macam nak ajak en asbeen G makan kat situ je lucnh ni...mmmmmm....nak la resepi popia tu..mcm menarik je

eB said...

kami gambar rayer ciput jerk. gambor bln poser lagi la. kehulu kehilir bwk camera tp M bsr sgt. hik3

eh popia tuh mmg nmpk best sgt. nk resepi :)

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com