Nuffnang Gadget

August 7, 2012

Popia Kuala Kangsar Punya Pasal...

 semalam kan cuti Nuzul Al-Quran... so, dah sah-sah en Ajip cuti sebab di keje kat Selangor... bini dia yang tak keje di Selangor pun ambik kesempatan cuti jugakkk... follow the hubby katakan hehe...

sebenarnya semalam macam tak plan nak ke mana-mana...
tapi disebabkan ada urusan bank di Seremban, teruslah kami di Seremban dan sempat jugaklah pusing-pusing bandar Seremban shoping sikit-sikit baju raya Adam... memang rasa malas nak ke KL sebab tau mesti KL jem giler sebab orang Selangor cutikan...

lepas abis shoping-shoping ajak en Ajip balik Putrajaya...
pastu dia boleh cakap "hari Ahad tu papa tengok citer Bazaar Ramadhan kat TV3... ada pasal Popia Kuala Kangsar... nak pergi belilah... macam best ajer "...

adoi, pengaruh tv sungguh laki Alycia...

kami sampai di Bazaar Paroi pun dalam pukul 4.00 petang...
memang sakanlah membeli sebab orang tak ramai lagi...

(gambar nan ado sebab malas nak keluar kamera... so, jumpa gambar ni di blog NI... Alycia pinjam gambar yer)

-- ni sign board Popia Kuala Kangsar... Jom raso geghamai ;) --

makan masa buka puasa tu, memang sedap sangat...
fully recomended pada yang nak cuba... yang buat sedap tu kuah popia tu... pekat, pedas, manis... semua ada..

-- ni popia goreng --

-- ni popia basah --

selain tu, kami pun jarang dapat balik Negeri Sembilan kan...
dah alang-alang tu cariklah beberapa menu feveret noghoghi...

Antaranya :
- gulai daging salai
- gulai kerang + pegaga
- gulai siput sedut
- kuih lompang
- putu bambu

balik terus senang ati sebab tak payah fikir nak masak hehe...

korang buka apa pulak ??


3 yang komen:

mekchu said...

kalo semlm dpt 2 ketul popia basah kuala kangsar pun jadik la sbg bithday prezen.. huhuhu..

AYuNG said...

betul2...mmg sodappppp!

dulu sebelum posa, tiap2 kali time rehat tengahari dukmakan popia kat sini..HAHA

ketagih sudahhh.... =)

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam alycia..wah1sakan memborong guali ya..semuanya sedap2 tuh!

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com