Nuffnang Gadget

September 27, 2012

Berjimba Di Dataran Merdeka...

Kejadian adalah pada malam 16 September 2012...
sempena cuti Hari Malaysia...

sebenarnya tak rancang pun nak ke Dataran Merdeka...
unplan unplan... malam tu ada open house rumah makcik kat kampung...
pastu dari kampung terus berdesup ke Cheras sebab en Ajip nak ambik kamera kat kawan dia... esoknya tu en Ajip ada job...

pastu tetiba Adam cakap "papa nak tengok lampu"...
kalau tengok lampu tu maknanya nak jalan-jalan kat KL...
duduk dalam kereta jalan-jalan sambil tengok lampu ...

bila sampai KL, tak tau nak ke mana...
terus lah ke Dataran Merdeka...
ramai jugak orang kat sana... yelah, esoknya kan cuti...
so, lepak-lepak santai-santai...
ramai jugak yang bawak family... ada jugak yang kapel-kapel...

-- sampai-sampai nampak orang jual pistol buih-buih ni... terus adam mintak 1 --

-- leka Adam main buih sabun --

-- ni lari-lari kat padang pulak --

-- harus tuan blog posing depan Dataran Merdeka kan hehe --

-- papa pun sibuk nak main buh sabun --

-- picca last skali, gambar tangan bulat-bulat Adam cakap... feling-feling comey hehe --

masa ni jam dah pukul 12.30 pagi...
terus balik Putrajaya...


4 yang komen:

syawalsimpsons said...

adoi lama benar tak G dataran ni..mmm

eB said...

eb dh emel yer dear...

~aYu~ said...

hehe.. samala dgn anak sy. suka kalau nak blk umah tu suh papa dia jenjalan tgk lampu. mmg satu KL papa dia pusing.

JaSSNaNi said...

Akak pun ada beli kat haikal pistol buih ni.. rm10... tapi abis je 2 botol buih tu.. pistol tu pun rosak dah... kejap je dapat kat dia..

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com