Nuffnang Gadget

September 5, 2012

Dalam Perut Mama Dah Ada Baby??

malam tadi masa tepuk-tepuk Adam nak tido...
sajer jer layan dia berborak...

tetiba Adam tanya...
"dalam perut mama dah ada baby tak...."
terus Alycia tergelak... tak sangka pulak dia bole tanya soalan macam tu....

terus cakap kat Adam.... "blum lagi... nanti mama masukkan baby dalam perut mama biar besar macam umi dulu yer..." (maknanya dia tau perut umi tu perut adik Alycia masa mengandung ada baby)...

"okeyyyyyy.... " - Adam cakap...

pastu Alycia tanya balik...."Adam nak baby boy ke girl..."
Adam jawab... "nak baby macam adik chomel..." ... maknanya boy lah tu sebab adik chomel kat taska Ibu Adam tu budak lelaki...

Alycia pun tau Adam sayang budak-budak... sebab setiap kali dia nampak baby mesti dia cium...
dah ada tokoh abang long dah tu hehe....

Insya Allah, Alycia pun tak planing apa-apa sekarang ni... memang doa sangat nak tambah sorang lagi ni... doa-doa dapat pompuan... Amin amin... 

-- mengimbas gambar kenangan masa preggykan Adam... rindu lah pulak nak pakai uniform camni balik ehhe --


11 yang komen:

Cute Mum said...

semoga doa afam nk dpt adik termakbul.. Amin..

syawalsimpsons said...

mula2 tgk gamba alycia ni mati2 egat dah pregnant...baru je terasa diri ni lambatnyer tau...kakakkaka..rupanyer..adoi..adam ni bijak la...nak berkawan la tu adam...

mimie.. said...

aminnn...moga mama adam cepat2 dapat baby lepas ni..baby gurl pulak :)

SURIA AMANDA said...

apa tunggu lagi...cepat2 dapatkan adam baby...dulu pernah bercita2..kalau la..ada anak lelaki nak letak nama Adam....tp belum ada rezki...kena la kahwin lagi...wakakakakakaka...

Anje a.k.a Mama_Balqis said...

semoga ada rezeki k, kita pun nak dapatkan sorang lagik, ope dapat boy...

Anje a.k.a Mama_Balqis said...
This comment has been removed by the author.
Adlin✿Kyra♥Kyreen Moms✿ said...

wajjj adam dah tau mintak adik la hehhehe ..gud boy adam ..
insyallah b kalau dah rezeki x kemana..

mimie.. said...

betul ke ni boleh datang raya kat umah akk??hehehehe

pasal entry mimi tu, haha takdelahh..mana ada preggy, itu helah gambar semata-mata je..hehe
dalam perut tu ada cacing kott hehehehe

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

sama la kite, rindu sgt nk pegnen lagi ni...
alya pun dh besar, nk dukung pn x larat dh..
bestttnyer bau baby!

mekchu said...

dah boleh sgt dadam tu jd abg.. tgk pun behave semacam je.. aku doakan ko akan ikut jejak dan akan dpt gegirl.. lepas tu kita kasi rest lama2 :)

Mama Likha said...

aah kan.. kita pun rindu gak. time ni pakai apa pun, tk kisah. makan byk mana pun tkpe tkyah nk risau2 naik badan ke apa... hiksss...

jom kite... tmbh baby 2013 :))

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com