Nuffnang Gadget

September 28, 2012

Guang Zhou : Hari Ke-2 Hari Shoping-shoping...

oh, kali ni memang kena buat entry ekspress dan pantas...
sebab Alycia sendiri pun tengok gambar sendiri punya banyak dah berpinar-pinar bijik mata...

lepas sesi berposing sakan di sekitar bandar Guangzhou, terus kami di bawa ke tempat jualan souvenir yang memang terkenal di Guangzhou... di panggil sebagai souvenir store atau One Link...
memang 1 bangunan ni semua jual souvenir...
carik ajerlah mana souvenir yang berkenan untuk di bawa balik ke Malaysia...

-- posing sekejap depan kedai tanglung ni... cantik pulak bila ada banyak-banyak tanglung macam tu kan --

-- antara souvenir yang dijual --

memang macam-macam souvenir ada...
banyak jugak yang Alycia beli kat sini...
beg syiling, keychain, cermin muka, souvenir utk budak ofis, souvenir untuk geng blogger pun ada (tapi tak tunjuk lagi hehe)...

-- baju yap ahloy yang Adam pakai raya ni pun beli kat sini --

pastu bagi korang yang memang minat kereta remote, helikopter yang besar gedabak tu,
memang sinilah tempat yg paling sesuai... memamg murah sesangat... cuma kalau beli helikopter besar tu, kena bawak hand luggage... tak bole masuk beg... lepas tu kereta remote pun bateri kena keluarkan... sebab  kastam kat sini strick sesangat... nanti Alycia cerita macam mana hari last kami kena pemeriksaan yang ketat dari kastam huhu...

-- inilah satu-satunya mainan yang Alycia beli untuk Adam... kenangan beli kat Guangzhou... basikal ni pakai bateri... siap ada lagu lagi --

-- public transport yang dipanggil tut-tut kot ... siap tunggu pelanggan --

-- hasil borongan masing-masing --

-- semua pun beli mainan untuk anak-anak... mak-mak kalau pergi jenjalan mesti ingat kat anak kan --

lepas tu tengahari kami lunch di restoran muslim iaitu Bukhara Restaurant...
Kalau pergi dengan trip macam ni makanan memang tak payah risau...
sebab confirm di bawa ketempat yang HALAL dan boleh di makan...



dan lepas makan, terus sambung shoping lagi...
kali ni kami di bawa ke Leather Market ...
1 bangunan semua pun jual macam-macam barang kulit...
kalau nak carik beg triple A yang memang kopipes habis dari yang original, memang ada di jual disini... tapi kena pandai-pandai carik...


-- nak pitam tengok macam-macam handbeg --

banyak jugak lah yang Alycia beli kat sini...
bukan untuk diri sendiri... tapi untuk kaum keluarga...


luggage beg pun banyak jugak...
memang berbaloi beli luggage beg kat sini sebab bole dapat dengan harga yang murah...
Alycia tak beli, tapi bila dah balik ke sini rasa menyesal tak beli huhu ...

ok, malam ni pulak ada Gala Dinner ...
dan I'm one of the presenter yang present malam tu...
nevesss weiii ...


4 yang komen:

JaSSNaNi said...

perghhh.. syok giler.. saya blom sampai lagi sana.. tak tau bila.. tapi bila tengok gambar ni.. berkobar2 nak gi guang-zhou.. hua hua hua.. berangannnnn.. :)
best tang h/bag2 tu.. gilerrrrr... lawa2 je..

eT said...

uisshh...mmg rambang la nk shopping ni...huhu

SURIA AMANDA said...

sama plak citer kita..pergi bila ni? ntah2 sama ngan along kot..

Mama Likha said...

samalah mnyesal tk soping byk2 kt baiyun tu.. kan??? balik msia mnyesal tk sudahhh huuuuu ...ehh geramnya tgk tmpt souvenier tu. wajib pg nti bila nk g gz lagi... hehehe next year !

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com