Nuffnang Gadget

October 9, 2012

Guang Zhou : Hari Ke-4, Dah Nak Balik Dah...

harini adalah hari terakhir kami di Guangzhou...
tak sangka pejam celik pejam celik dah 4 hari kami di sini...
dan bila hari terakhir ajer mesti tetiba jadi rindu kat insan-insan yang ditinggalkan...
rindu kat 2 hero Alycia, Adam Zikry dan en Ajip...
rindu kat Malaysia...

barang-barang semua Alycia dah siap packing malam tu...
takut nanti pagi-pagi kelam-kabut..
Alhamdulilah, luggage just nice ajer...
takdelah terlebih dari muatan asal...
banyak shoping, tapi shoping barang yang kecik-kecik...
sebab Alycia memang tak suka beli barang yang besar-besar...
sebab malas nak ada beg banyak-banyak...
pergi jalan lebih suka menikmati panorama dan merasai pengalaman di tempat orang...

-- tema hari ke-4 adalah KUNING... posing dulu di lobi hotel --

-- with our team ... Alycia, Faezah (side-line), Kak Shikin (my leader) and her husband Abg Hasmir --

-- sempat lagi posing ramai-ramai --

selepas breakfast di hotel, kami akan di bawa ke destinasi terakhir kami di Guangzhou iaitu Yuexiu Park - Five Rams Stone Sculpture ... kat sini singgah sekejap untuk ambil gambar...

kalau pergi ke GuangZhou wajib singgah di sini sebab di sini ada replika kambing gurun yang menjadi simbol dan maskot bandaraya Guang Zhou...

-- inilah replika kambing gurun yang dimaksudkan --

-- nak posing jugak... tapi ada pulak latar-belakang pekerja kat belakang tu kan hehe --

-- group picca... seronok bila berjalan dengan group macam ni... lebih happening --

selepas tu, terus naik bas menuju ke airport...
sebab di airport tu nanti akan memakan masa yang lama untuk urusan pemeriksaan Imigresen dan kastam...

-- di lapangan terbang antarabangsa Baiyun, Guang Zhou --

Alhamdulilah, urusan di airport berjalan lancar...
dan tepat pukul 3.00 petang, menaiki pesawat dari Guangzhou ke KLIA ...
dan kami tiba di KLIA pukul 6.50 petang...
Alhamdulilah...

-- babai Guangzhou --

long journey and have fun...
Inilah pengalaman pertama Alycia melancong dengan FREE VVIP TRIP with Hai-O...

enjoy sangat-sangat...

harap korang jugak enjoy baca Travelog Alycia ke GuangZhou...
sekadar berkongsi pengalaman...
Insya Allah, boleh dijadikan panduan untuk korang yang akan pergi di masa akan datang...


4 yang komen:

SyaNa said...

wah best nye
da la sume ditanggung kan

SURIA AMANDA said...

bestnya..semua ditanggung....

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

wah, overall nice trip okeh..
bertambah nice sbb free.. =)
borong sakan tu sampai x muat nk letak dlm troli tu

Karisma Izzah said...

duit belanja pun di tanggung? wah ini memang shopping heaven nih...

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com