Nuffnang Gadget

October 30, 2012

Raya Haji Tahun Ni...

Raya Haji tahun ni turn kat rumah family en Ajip pulak...
memang macam tulah rutin kami setiap tahun...
kalau raya puasa belah Alycia, raya haji belah en Ajip...
kalau raya puasa belah en Ajip, raya haji belah Alycia...
bulanlah tak raya kat dua-dua kampung, tapi turn raya pertama di mana...
itu yang PENTING hehe...

raya haji macam biasa kuranglah nak beria-ria macam raya puasa kan...
ala kadar jer... 

dan ofkoslah aktiviti di pagi raya pergi sembahyang sunat raya...
pastu ziarah kubur...
pastu makan-makan kat rumah...
sambil golek-golek... baring-baring...

dan Adam macam biasa dah tau dah kalau hari raya mesti sembahyang raya kat masjid...
dah besar nampaknya Adam.. 
dah tak sibuk nak duduk bawah ketiak mama dah...

lepas solat sunat hari raya, sambil-sambil nak tunggu semua orang ready nak ziarah kubur arwah ayah mertua... 
sempatlah posing-posing adik-beradik ipar-duai...

-- see, kan dah kata raya haji ala kadar jer... makan biskut Julie's jer kami hehe --

-- yeah kami di pagi raya haji.... Adam dan en Ajip sedondon baju raya lepas... mama malas nak berdondon-dondon... pakai jubah jer senang... ambik kaler merahnya makngah... semua orang kata menyerlahhh --

-- posing laki bini pulak --

-- ni gegirl-gegirl posing dulu... sebelah Alycia tu anak buah, mak mertua, kaklong (akak ipar) dan kakngah (akak ipar) --

-- dengan anak buah yang paling besar... dah tingkatan 3 dah... dah sama tinggi dengan makudanya dah ke makudah yang tak tinggi haha --

-- ni group lelaki pulak... dari kiri abang ipar (biras), mak mertua, en Ajip (anak yang bonsu), acik (abang en ajip) ... Adam pun masuk group lelaki jugak --

-- nilah adik-beradik en Ajip ... en Ajip (yg bongsu), pakai kaler biru (no.3), kaler peach (no.4), kaklong (kaler hijau) dan kakngah (kaler biru) --

dan akhir sekali ofkoslah gambar sefamily ...

-- cuma kakak ipar (biras) dan 2 orang anak buah takde dalam gambar ni sebab balik kampung --

Insya Allah, cuti Deepavali ni kami semua akan pergi cuti-cuti Malaysia...
acara tahunan family...
ke mana??? tunggu yer ;)

korang semua macam mana sambutan hari raya haji...
pasti meriah kan kan ;)


5 yang komen:

SURIA AMANDA said...

meriahnya..i raya tahun ni terlantar demam..satu apa pun x best..

JaSSNaNi said...

best nye raya.. meriah nampak.. :)

cHeRyNa PiReS said...

Amboi....my ferveret kaler! Boleh matching ngan blog aku tu:)

Lynn Hamzah said...

sempat juga alycia bergambar ramai2 ek...

Alin Marlini said...

sempat gak bergambar...

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com