Nuffnang Gadget

November 2, 2012

Acara Sambut Besday @ School Adam...

Ahad 2 minggu lepas... lamanya baru nak update kan hehe...
Kami sefamily dapat undangan dari teacher Adam suruh datang ke taska...
ada acara sambut besday anak dia dan salah seorang student kat taska...
sambil-sambil tu teacher ajak parents skali datang untuk kenal-kenal...
mana tau nanti laga-laga vontot kat Alamanda tak kenal pulak, padahal sama-sama hantar anak kat taska hehe...

Adam memang excited giler nak pergi taska... 
siap pesan dengan mama suruh beli hadiah 2 untuk kawan-kawan Adam... 
bila cakap nak pakai duit sapa? duit mama lah Adam jawab...
pastu bangun tido jer terus tanya dah nak pergi school ke mama...
pastu Alycia cakap taklah nanti petang baru pergi... teacher tak masak lagi...
kejap-kejap tanya teacher dah masak ke belum...
memang nampak sungguh xcited Adam...

dan bila sampai kat taska petang tu, terus dia jumpa kawan-kawan...
dah tak kisah dah pasal mama dan papa dia...

-- Adam dengan besday boy Adik Hafiey --

-- ok, acara tiup lilin dah nak mula ... semua ready nak nyanyi --

-- Adam and the gangs --

-- nilah 2 orang besday boy and gurl... yang boy tu kawan skolah Adam.. yang gurl tu anak teacher Adam --

-- tulah teacher Adam, Teacher Ana... dari rumah pengasuh, Teacher Ana dah buka taska dah skarang ... ramai lagi kawan Adam, tapi ramai tak datang --

Dah 3 tahun Adam duduk dengan Teacher Ana yang Adam panggil Ibu...
dari usia 2 bulan sampailah sekarang...
walaupun jauh jugak nak hantar dari rumah, tapi sebab Ibu jaga Adam ok, so takde masalah bagi kami... yang penting anak kita sihat dan happy kan...
lagi-lagi sekarang ni banyak masalah dengan pengasuh dan taska...
lagipun skarang dah nampak improve blajar...
huruf ABC dah kenal...
A untuk apa, B untuk apa dah tau sampai Z...
1,2,3 pun dah tau sampai 10...
Alhamdulilah, berkat dia duduk kat taska...

pstttt... nak bagitau... Adam kata dia ada makwe kat school...
nak tau tak makwe Adam....
;
;
;

-- tu yang kiri sekali tu rambut panjang... Amira nama dia... Adam cakap Amira baik, Adam slalu main dengan Amira --

bila Adam cakap camtu terus nak gelak guling-guling...
dia nak ajak Amira datang rumah main menan sama-sama hahaha...
adoiii, Adam oh Adam...


4 yang komen:

:: Mrs.Eady :: said...

meriah!

ieda said...

meriahhh !
nampak adam lak yg xcited kan ..
budak2 kan ... xcited ngan kek ;))

Nad @ MamaZN said...

Adam dh besar..dhada makwe..tau die ek makkwe tu apa, hehe

cHeRyNa PiReS said...

Amboi lawanya makwe Adam. Nanti nak bawak masuk meminang...bagi Sha join sekali Cikgu Ana punya rombongan ye :)

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com