Nuffnang Gadget

November 30, 2012

Percutian Melaka : Baldi Tumpah ...

kalau dekat Bukit Gambang Water Theme Park ada ikan muntah ...


dekat Melaka Wonderland pulak ada baldi tumpah ...

-- nampak tak baldi tumpah kat atas sekali tu... baldi besar tu... tu tengah nak isik air sampai penuh --

-- muka-muka yang dah get ready kat bawah baldi ... tunggu baldi tumpah --

-- bila baldi penuh, baldi tumpahkan airnya --

dan habislah orang-orang kat bawah tu basah kuyup ....
;
;
;


hehehe... seronok sangat.... 
mula-mula duduk tepi dulu tunggu baldi isik air...
lepas tu dah agak-agak baldi nak penuh, cepat-cepat duduk bawah baldi haha...

-- dah basah kuyup kena baldi tumpah --

banyak lagi gambar tapi malas nak letak bebanyak...
kang korang tak sabar pulak nak sampai sini...
tapi memang besttt sangat tempat ni...
tak jauh pun dari Tol Ayer Keroh tu...
bolehlah jadi salah satu pilihan untuk berhibur bersama family....

lastly picca tuan blog laki bini ...
anak sibuk main gelongsor... mama dengan papa posing jap ala-ala romatik gitu hehe...


oh, mana boleh takde picca family kecik... kena ada jugak kan ...


masa nak keluar terserempak pulak dengan maskot Melaka Wonderland ni...
terus ajak posing...
kalau Adam tak tido time ni sure dia meraung sebab dia takut dengan maskot besar-besar camni....


-- lastly picca di main entrace Melaka Wonderland --

sebenarnya rasa ralat sebab tak sempat masuk ke Dinasour Park kat luar ni...
sebab Adam pun dah tido... masing-masing dah muka penat...
takpelah. boleh datang lagi next time ;(

Notakaki Alycia : akibat cuaca yang panas time ni, muka Alycia kena sunburn huhu... berbelang muka... tak sabar nak dapat muka putih balik huhuhu ...


6 yang komen:

Atie.Rashid said...

beshnyeeeeeeeeee.... nak pegi..nak pegi... hehehehehe

Adlin ✿ Mama Of 3K ✿ said...

adehhh kena gi ni ..balik kpg singgah sini x jauh pun .. cepat la keysha beso sikit kekekke

Nad @ MamaZN said...

Kt tiara beach resort oun ada baldi tumpah ni

Waney Zainuddin said...

best nyer.. nak baldi tumpah gak :)
Premium Beautiful

adianiez AIDA said...

welcome to melaka :-)
skang ni mana-mana wet park ada baldi tumpah...

Azhafizah Md Nor said...

best tambah sakit kena air kan kak..hehe

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com