Nuffnang Gadget

November 29, 2012

Percutian Melaka : Riang Ria Di Melaka Wonderland...

ok... kisah catatan percutian singkat ke Melaka... 2 hari 1 malam...
singkat tapi enjoy and fun ...
kami (Alycia and family mertua) bertolak dari Kuala Pilah pagi pukul 8.30 semua dah gerak...
 budak-budak pun senang sangat nak kejutkan pagi tu... maklumlah nak pergi jalan kan...
pastu breakfast jap kat RNR Ayer Keroh...

-- see... Adam dengan kakak sepupunya Kakak Fatin... suka sangat ramai kawan... dah tak kisah dah tak mama dia --

dan siap-siap penuhkan perut terus bertolak ke Melaka Wonderland...
masa tu sampai dalam pukul 11.00 pagi...

oklah tu just nice... sebab operation hours pun start pukul 11.00 pagi - 7.00 ptg...
time tu parking still banyak lagi yang kosong kat dalam... so boleh park dekat-dekat sikit... 
lambat sikit jer dah kena parking kat luar...

-- see, Adam lagi ... siap dengan spek hitam tapi terbalik hihi --

-- Adam with pak yang dia --

Harga Tiket (Water Park):

(TUESDAYS - FRIDAYS)
ADULT RM 26
CHILDREN RM 20

(SATURDAYS, SUNDAYS, PUBLIC HOLIDAYS AND SCHOOL HOLIDAYS)
ADULT RM 30
CHILDREN RM 25

Senior Citizens 55 years and above RM 15.00*

(nak refer boleh tengok kat SINI)

bila sampai-sampai terus ke change area (tempat nak salin pakaian)...
dan my personal opinion Melaka Wonderland antara tempat yang paling bersih untuk tukar pakaian... kawasan pun luas dan bersih...

boleh bagi kredit kat sini...

-- ok, get ready to water theme park ... semua dah tukar baju dah --

memang luas water theme park kat sini...

-- ini untuk area family dan kanak-kanak --

ada juga slide yang tinggi tu untuk dewasa, tapi Alycia tak pergi...
maklumlah ada budak kecik kan, tak sesuai....
lagipun Alycia pun tak berani nak naik kat slide yang tinggi tu sebenarnya hehe...

-- Adam dgn papa dia ... sama uniform... nak sama swiming suit macam papa jugak --

-- lagi Adam dengan papa --

-- macam-macam slide diaorang naik.. Alycia cuma tukang ambik gambar hehe --

-- ha, baru Adam dengan papa... amboi, gedikkks tau Adam posing camtu --

-- and lastly picca mama sensorang ... time ni muka dah merah sebab panassss --

ok, sambung lagi lepas ni..

kalau dekat Gambang Theme Park ada ikan muntah...
kat Melaka Wondeland ada baldi tumpah pulak hehe ...
tungguuuuuuuu...

10 yang komen:

Wanita Mutalib suka Share Instagram's Pictures said...

macam best ni :)

salam singgah menyinggah :)

Kakizan Omar said...

bawak anak2 memang best tempat2 cenggiini.. tapi ada tak baca harian metro hari nie.. adakah kat sini kejadian tu berlaku?.. saspen akak.. :D

Amanda Suria said...

x pernah sampai lagi...

::NureeN:: said...

jelesnya... best tau mandi mandi mcm ni hehhee

Nad @ MamaZN said...

Best giler! Alycia, penah pegi desa waterpark kan?best x? Ada wat entry?

Lynn Hamzah said...

Melaka wonderland memang best...budak2 dah tentu paling seronok bila gie water park...

Azhafizah Md Nor said...

Thanks kak share percutian best ni.kalau ke melaka bolehlah fiza singgah sini nanti kan.

adianiez AIDA said...

bersih sebab masih baru.
hopefully diorang maintain la :-)

Nurfara Hani said...

wah. mcm best je.

Nurfara Hani said...

wah. mcm best je.

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com