Nuffnang Gadget

November 20, 2012

Restoran Thai Tomyam Kung, Putrajaya...

salam semua....
harini Alycia nak post entry Jalan-jalan Carik Makan pulak...
dah lama rasanya tak buat entry Jalan-jalan Carik Makan...

sebenarnya ni masa kat buka puasa dulu...
dah lama giler kan... dan salah satu tempat makan feveret Alycia di Putrajaya....
bole dikatakan every month pasti kami akan datang ke sini...
jom kita terjah ke Restoran Thai Tomyam Kung, Putrajaya...
kalau nak tau kat mana, restoran ni di Presint Diplomatik, Putrajaya...
kalau tau Mydin, haaa dah dekat dah tu... 
depan Mydin belok ke kanan, then akan nampak restoran ni...

salah satu tarikan restoran ni adalah tempatnya yang selesa....
dan menunya yang best-best...
baru tau sebenarnya perkataang 'Kung' tu dalam bahasa Thailand adalah 'Udang'...
so, semua menu banyak berasaskan udang....

jom tengok apa menu yang menarik...

-- Brokoli Kung --

-- telur dadar kung --

-- tomyam seafood... fully rekomen that --

-- sotong goreng crispy black peper --

-- udang goreng gajus --

dan maybe boleh cuba kangkung crispy... jugak antara menu menarik kat sini ...

-- ok, ready to eat ... penuh lauk atas meja --

so, bagi korang yang datang ke Putrajaya, tak tau nak makan kat mana...
boleh try kat sini...

Restoran Thai Tomyam Kung
No. 8, Jalan Diplomatik 2
Presint 15
62502 Putrajaya


10 yang komen:

Fauziah Mohamad said...

ya Allah....menariknya menu tu semua...tergoda sgt2 nih!!! telur dadar tu...ish3

JaSSNaNi said...

laparrrr nyeeeee..
semua kung kung sini.. nampak sedap plak tu.. thanks bagi alamat lagi.. leh terjah bila nak tukar selera ni..

nini said...

telur tu comel ja....ish geram ja...=p

zila manaf said...

mahuuuuu

:: Mrs.Eady :: said...

huwaaa..terliur!!!!

Aiza Haris said...

wooowwww tomyam itewwww.... nak terjahh laaaaa....

SURIA AMANDA said...

ya allah..seksinya makanan tu semua...berpinar mata i...adoi la..tetiba nak makan tomyam plak..

etiey.com said...

Sedapnya! Ai penggemar thai food. Harus singgah kalah ke sini. Area snogurt kan?

Nad @ MamaZN said...

Dkt dh tu dgn umah adik kite..die dok presint 14

Azhafizah Md Nor said...

so sedapnya!kena rasa n order macam akak order ni gak kan.thanks share tempat sedap ni.^__^

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com