Nuffnang Gadget

December 11, 2012

Aktiviti Adam @ Skul ...

citer pasal Adam lagi...
nak buat macam mana, ni kan blog Hot Mama...
pastilah kisah mama dan anaknya kan hehe...

actually Adam dah 6 bulan dah kat taska...
dan baru semalam Mama Adam add fesbuk Taska Adam...
Taska Cerdik Ceria Pintar, Putrajaya...
bila dah add tu, macam-macamlah aktiviti anak-anak kat taska tu Alycia tengok...

baguslah taska ni dah ada fesbuk...
nanti kalau mama rindu Adam, mama boleh tengok Adam kat fesbuk taska hehe...

ok, Alycia nak share beberapa gambar aktiviti yang Adam buat kat taska...

-- aktiviti mengaler... so far Adam kaler taklah cantik sangat, sebab nampak macam dia tak kreatif nak kaler... janji siap hehe --

-- ni aktiviti menulis... aktiviti menulis pun kalau kat rumah dia buat yang simple-simple... yang ada huruf tegak... kalau huruf condong, dia kata susah haha --

-- teacher siap pegang tangan dia kuat-kuat suruh dia ikut --

-- ni dia tulis sendiri... nampak tak, dia siapkan yang M yang tegak dulu, yang senget dia suruh teacher buatkan ... bertuah punya budak hehe --

-- tengah konsentrate... takmo kacau Adam tawww --

Walau apa pun , Alhamdulilah...
sejak Adam dah ke taska ni dah nampak improve sangat-sangat...
yelah, improve yang sesuai umur Adam 3 tahun kan...

1. ABC sampai Z dah kenal... kalau kita tunjukkan satu-satu tak ikut turutan pun dia kenal... kalau kat surat khabar, dia sebut huruf tu satu-satu...

2. 1, 2, 3 dah tau sampai 11 (malay and english)... patutnya 10, tapi 11 tu dia hafal sebab dia duduk apartmen tingkat 11... hari-hari tekan lif nombor 11 hehe...

3. Eja nama Adam pun dah tau dah... ADAM ;)

4. Abjad tu untuk apa... misalnya A untuk Ayam, B untuk bola... sampai Z dia tau...

5. Kaler dah kenal kaler apa... cuma mengaler tu yak kreatif sangat, janji siap....

so, sekarang ni teacher kata dia sedang ajar Adam mengeja, baca suku kata... 
hopefully, umur 4 tahun nanti dia boleh eja dan baca perkataan yang simple-simple...

Notakaki Alycia : mama dan papa tetap bangga dengan Adam... proud of u babehhh ;)


4 yang komen:

Adlin ✿ Mama Of 3K ✿ said...

pelan2 .. kaler comot xpe janji adam paham apayg teacher ajar ..kyra kadang2 x tau tulis nama sendiri tau hehhee

Sherwieyna Muzzawer said...

salam.

wah pandainya melukisss!

tahniah2x! saya pun bangga dengan adam :)

Azhafizah Md Nor said...

melentur buluh biarlah dari rebungnya..bagus kan anta die kat taska awal awal lagi..leh belajar banyak lagi ^_^ cayalah dadam >.<

mekchu said...

byk beza dadam ngan mi-cah.. itu lah beza budak g sekolah dgn budak tnggal rumah nenek..

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com