Nuffnang Gadget

December 7, 2012

Percutian Melaka : Makan Ikan Bakar Dekat Umbai ...

kalau ke Melaka tak sah kalau tak menyinggah makan ikan bakar kan...
dan tempat yang paling femes dah semestinyalah Umbai ...

-- dari jauh dah nampak dah --

masuk-masuk kat Perkampungan Ikan Bakar Terapung Umbai Seafood ni, tak tau mana satu kedai yang besttt... sebab tak sempat nak google... main terjah ajer ni...

kami makan kat area atas sebab boleh nampak pemandangan yang cun-melecun ...

-- tempat pun pilih tempat yang bersila... senang nak monitor budak-budak + mak bapak budak nak makan dengan aman hehe --

so menu kami malam tu, ikan bakar, sotong goreng tepung, tomyam seafood, ketam masak pedas, pepahat, ikat 3 rasa ...

-- antara menu yang diorder ... nampak tak pepahat tu besar-besar kan --

-- sebelum makan nak posing anak-beranak dulu ... bukti dah sampai kat Umbai hehe --

ok dah siap makan... jom balik...
on d way nak ke kereta nampak pulak pentas yang ada gambar pemandangan tepi laut...

semapt lah berposing sakan kat situ...

-- rombongan cik kiah hehe ... muka semua dah merah-merah akibat berendam sakan kat Melaka Wonderland --

-- tunjuk apa tu... tunjuk pokok kelapakkk --

ok, lepas perut kenyang, aktiviti seterusnya Melaka River Cruise...

lepas ni... next ;)


3 yang komen:

Nad @ MamaZN said...

Alahai, sonoknye p melaka

mama tisya said...

pernah mkn sini tp kedai yg kitorang mkn tu tk sedap mana tp org blanje kn..layan...kalo kt melaka suka mkn kt alai muara sedap

Azhafizah Md Nor said...

bestnye kak..lama tak makan bakar2 ni..pepahat tu xpernah makan le pulak..haruslah kene try ni.

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com