Nuffnang Gadget

December 26, 2012

Percutian Melaka : Menara Taming Sari ...

ok, sambung lagi kisah percutian ke Melaka...
selagi tak habis, selagi tulah rasa tak tenang hehe...

hari ke-2 di Melaka...
plan harini nak jalan-jalan bandar Melaka ... pagi-pagi dah breakfast, terus check out hotel dan terus bergerak ke Bandar Melaka...
destinasi pertama adalah ke Menara Taming Sari...

-- dihadapan pintu masuk ke Menara Taming Sari .. tengok, siapa budak kecik yang dah tak sabar nak naik lif besar katanya --

-- ceh ceh ceh... Adam malu, tutup mata pulak --

masa kita orang masuk ke kaunter tiket, tanya kat adik jaga kaunter tu kena beratur panjang ke tak...
nasib sebab kami sampai awal, so takdelah nak kena beratur panjang...
just kena tunggu 1 trip naik dah boleh terus masuk...

-- yeyyyy, muka happy tak sabar nak naik hehe --

-- mama & anak mama pulak --

-- ni semua anak-anak buah belah en Ajip... ada 6 orang semuanya termasuk Adam.. cuma lagi sorang tak dapat ikut --

-- ok, get ready kat dalam Menara Taming Sari sebelum naik ke atas --

-- ni pemandangan sekitar bandar Melaka ... kecik-kecik jer nampak dari atas --

adalah dekat 10 minit berada kat atas, lepas tu baru turun...

lepas kami naik, ada insiden Menara Taming Sari ni tersekat kat atas...
maybe sebab ada masalah teknikal...

Alhamdulilah, nasib masa turn kami naik takde apa-apa berlaku....

ok, lepas ni nak layan asam pedas pulak....

besttttttttttttttt  ;)


7 yang komen:

syawalsimpsons said...

almanyer tak G melaka ni..

Nana said...

aritu g xleh naik taming sari ni
psai g panjang gilerrrrrrr g masa PH mmg azab

Lynn Hamzah said...

kalau gie melaka mesti kena naik menara nie...hehehe...

Adlin ✿ Queen Of 3 Princess ✿ said...

masa terlekat tu sure gelanah kan kekek kalau kita dah kecut perut ..

ieda said...

fuh .. menarik dikk
akak teringin gak nak ke melaka nie .. hurmm kena juga pergi .. ;)

MrS. F!zA said...

ralat sgt haitu pegi naik taming sari ni bgmbar bagai last terdelte gmbr..huhu lgsg tkde kenangan

Nad @ MamaZN said...

Teringinnya nak p melaka

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com