Nuffnang Gadget

February 25, 2013

Langkawi : Cable Car...

  ok, nak sambung percutian ke Langkawi lagi...
Sebenarnya bercutinya bulan November 2012, tapi sampai sekarang tak abis-abis lagi hehe...

Kalau ada yang terlepas tu, bolehlah refer kat Travelog Alycia belah kiri blog ni, 
nanti nampak  Percutian : Langkawi...

ok, hari ke-2 di Langkawi, memang harini dah plan baik punya...
nak penuhkan aktiviti hari ke-2 dengan pergi tempat-tempat yang dah plan...
keluar homestay pagi >>> balik malam...

Destinasi pertama adalah Cable Car, Langkawi...
kalau pergi ke Langkawi memang tak sah kalau tak pergi kabel car kan...
rasa macam tak syok ke Langkawi tanpa kabel car...

so, pagi tu dalam pukul 10.00 kami sampai...
sampai-sampai relek-relek dulu jalan-jalan kat Oriental Village ni ambik gambar...

-- ofkos ambik gambar dulu di Oriental Village --

-- gambar Adam dan mama kena ada.. Adam macam kena paksa bergambar pulak kan hehe --

lepas tu, sampai dekat tempat tiket skali tengok mak aiiii...
panjangnya barisan... lama wei nak beratur ... nasib Acu Adam volenteer nak jadi tukang beli tiket...
so yang lain-lain tu boleh duduk kat tepi dulu...

-- berlatar-belakangkan orang yang que nak masuk ke cable car ... maklumlah time cuti sekolah + public holiday --

bila dapat jer tiket, skali kaunter tu cakap batch kitaorang pukul 2.00 petang..
tengok masa dalam dah pukul 12.00 time tu, ok takpelah...
daripada beratur baik kita pergi isi perut dulu...

sampai balik dalam pukul 1.30 petang...
memang clear giler orang dah takde...
maybe macam kami jugak dah ada time... 

so tanya boleh masuk ke tidak time ni...
so, guard tu bagi masuk...
sebab kesian kot tengok bawak budak kecik hehe...

-- see, clear giler time ni... nasib kami sampai awal.. terus dapat masuk --

-- papa and anak bujang ... topi sama beb... jumpa topi Adam macam papa ni kat sini --

-- picca last sebelum masuk ke Cable car --

ok, lepas ni kita tengok panorama indah sepanjang naik cable car dan berhenti ke pelantar cable car ...



3 yang komen:

nini said...

bestnya...nanti upload la gambar dari dalam cable car...=D

Adlin ✿ Queen Of 3 Princess ✿ said...

cable car mmg sentiasa penuh ..x gayat ke naik hehehe

zarena heeney said...

tak gayat ker naik

alycia jom join contest di blog ena :)

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com