Nuffnang Gadget

February 27, 2013

Langkawi : Top Station Langkawi ...

  ok, entry ni tentang station yang terdapat di Cable Car Langkawi...
so bagi sesiapa yang belum pernah sampai ke sini, di Cable Car Langkawi terdapat 3 station iaitu 
Base Station, Middle Station dan Top Station...

Tempat membeli tiket dan que untuk naik cable car tu di panggi Base Station...

Kemudian cable car akan berhenti di Middle Station seterusnya ke Top Station...
kami tak berhenti di Middle Station, tapi terus ke Top Station...
Ni adalah station paling tinggi dari atas Gunung Machincang, ketinggian 708m dan boleh melihat 360' view keseluruhan Pulau Langkawi... 
syokkk sangat ... kat sini rasa sejuk dan berkabus...

-- welcome to Top Station --

so, kat sini kami duduk dekat sejam...
takde aktiviti lain selain ambik menggedik posing sana-sini...
yelah, bukan selalu pun kan datang kat sini hehe...

-- Adam dan Kakak Bismi --

-- family tuan blog hehe --

-- family umi --

-- posing ramai-ramai pulak --

-- posing duduk pulak --

-- posing melompat pulak --

-- posing dari atas --

-- posing dari bawah --

-- dan last picca nekma dan cucu-cucunya... dah 3 orang cucu nekma, tahun ni masuk 4 sebab adik Alycia tengah pregnen skrg --

-- ni pemandangan dari Top Station ...nampak tak kabus-kabus tu --

-- cuma kami tak dapat merasai pengalaman ke SkyBridge @ jambatan gantung sebab SkyBridge ni ditutup untuk kerja-kerja maintenance --

maaf yer kawan-kawan sebab banyak pulak gambar kat entry ni...
ni pun juling bijik mata nak pilih yang mana hehe...
tapi apa pun, boleh dijadikan panduan untuk kawan-kawan yang nak berkunjung ke sini nanti...

so, next entry nak ke Under Water World pulak ...
tunggu ;)


2 yang komen:

eB said...

posing camner pn ttp nmpk cntk :)

zarena heeney said...

posing melompat tu comey jea...

jom join contest di blog ena :)

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com