Nuffnang Gadget

March 22, 2013

1st Time Memasak Kacang Phool...

korang pernah makan kacang pool tak...
Alycia pun 1st time makan kat rumah sorang geng merayap = Tini hani...
ni makanan orang Johor katanya...

set kacang pool adalah dimakan dengan roti dan telur mata ...

-- gambar dari en Google --

dan disebabkan suka sangat dengan kacang pool, gigih lah pompuan ni menggoogle carik resepi...
dan terjumpa 1 resepi ...
bila baca macam senang pulak...
Alycia terus try, dan Alhamdulilah jadi pulak...
;
;
;
;


ni kacang pool versi Alycia hehe...
telur mata tarak... cicah dengan roti jer...
nak resepi???
okay, nanti Alycia share....

kalau korang nak tau apa tu kacang pool, search lah kat en google...
pasti jumpa...
tapi kalau orang Johor dah tau kot...

Notakaki Alycia : eh, esok dah coti... cuti sekolah pun dah startkan... hepy weekend semua... hepy long holiday pada yang bercuti sekolah jugak ;)

9 yang komen:

JaSSNaNi said...

assalamualaikum..
perghhh.. kira teror la ni kalau buat kacang pool.. nak wat gak.. tapi belum kerajinan.. huhuhu

Nad MamaZN said...

Malasnya nak google haahaa!
Tggu alycia share resepi la =)

syawalsimpsons said...

nampak menarik tu

cik chinta said...

cpt share. mengidam nih. huahaha...

eimah siti said...

sedap ni...mak cik siti suka masak kacang pool ni ^^

nini said...

oh...ni pulak kacang pool....nampak dalam fb je orang dok update status...hehehe

Aiza Haris said...

nampak sedappp... x pernah rasa lagi... kene cari ni

Azhafizah Md Nor said...

fiza org johor tapi tak tahu pasal kacang pool ni..hehehe..ke macam kacang panggang ni..adeshh.noob lak pasal makanan ni.rasa dia ok ke?hee

zarena heeney said...

tak pernah rasa

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com