Nuffnang Gadget

March 22, 2013

Janda Baik, Pahang - Part 1

salam Jumaat yang barakah buat semua...
harap-harap pagi ni semua ceria-ceria...
hepy-hepy sokmo lah kan...

arini baru nak buat entry pasal Family Day @ Janda Baik, Pahang...
ni event tahunan family belah Alycia setiap tahun...
tahun lepas di PD... tahun ni kat Janda Baik pulak...
dan memang plan pergi time Chinese New Year...
sebab senang semua orang bercuti...

Kami dah booking homestay ala-ala rumah kampung...
besar Homestay ni, ada 4 bilik, dapur dan 2 bilik air...
memang ala-ala rumah kampung sangat...
korang boleh contact kat no kat bawah ni...


janji gerak pukul 10.00 pagi, last-last pukul 11.30 pagi baru gerak...
biasalah kan kalau pergi ramai-ramai...
adalah dekat 5 family yang join...
so, terpaksalah meredah jem dari tol Gombak sampai ke terowong...
nasib sekejap jer ... nasib dekat jer huhu...

kami sampai di Janda Baik dekat 3.30 petang...

-- sampai-sampai terus bukak makanan dulu... semua dah janji bawak potluck sorang sikit --

-- laki sapelah tu yang kebulur tu haha --

lepas makan-makan, semua boleh tukar baju nak berendam kat dalam air...

air sungai kat belakang homestay ni ajer....
tak sabar nak bedebushhh... bedebushhhh....

-- sejuk weiii air sungai ni... bebudak ni sanggup betul berendam... Alycia baru cecah kaki dah tak tahan --

-- memula air sungai ni takdelah macam ni... hasil gotong-royong kami jadilah tempat ni air terjun --

-- tengok Adam... tak nak naik atas, nak mandi tapi takmo masuk dalam air... camne??? kenalah papa dia yang pikul --

-- mak-mak duduk kat tepi sungai... gosip-gosip sambil melihat anak-anak main air --

aik, mana Alycia??
kali ni malas nak interframe... tak sesuaiiii sebab seksi sangat haha...

i jadi kamerawoman jer arini ... peace ;)

10 yang komen:

syawalsimpsons said...

lamanyer tak G janda baik ni..last G tahun 2003..lama kan

Dennis said...

waah...seronoknya dapat mandi sungai.

Dennis said...

Rasa macam nak cari sungai je esok hahaha

Nad MamaZN said...

Menarik jugak tmpt ni ek

lovely said...

berapa harga chalet tu satu malam?

Zarena Heeney said...

tak pernha jejak kaki ke Janda baik pun
nampak bersih air sgnnya

ieda immi said...

akk x pernah sampai dikk
huhu
cantik jugak kan ..
hurmm lepas makan mandi , lepas mandi makan .. ekkeke rutin biasa ! ;)
sejukkkk ..................

Remy hazza said...

teringin nak pi...macam menarik jer......

Azhafizah Md Nor said...

musim musim panas best gak bercuti berendam badan ni.best!

Siti Hayati S.hamid said...

bestnya kalu ada aktviti keluarga mcm ni tiap tahun.. :)

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com