Nuffnang Gadget

April 22, 2013

Adik Kita Kahwin ~ Part 4 ...

adoiiii, majlis adik kawin pun berpart-part...
macam retis pulak kan hehe...

masa part 3 aritu Alycia ada cakapkan ada majlis pengantin dipikul...
korang pernah tengok majlis kawin pengantin dipikul dengan tandu buluh tu...

ni permintaan mama Alycia lah...
dia kata teringin nak tengok salah seorang anak dia kawin dipikul macam orang dulu-dulu...
masa Alycia kawin dah cakap tak nak sebab i malu...
adik Alycia kawin pun dia kata tak nak...
sebab yang kawin kali ni Adik yang lelaki, pastu dah lah sorang pulak tu...
terus decide biar dia jer yang kena julang...

lagi pun sepupu-sepupu ramai lelaki...
so, boleh gotong -royong ramai-ramai buat tandu tu...
pastu boleh pilih orang yang besar-besar untuk pikul...

-- pengantin berarak sambil dipikul --

nasib dua-dua pengantin pun comey...
kalau besar sian orang yang memikul tu kan ...

-- tandu ni kami buat sendiri guna buluh... pastu letak kerusi rotan, pastu balut dengan kertas crepe dengan tema pink + lavender mengikut tema hehe --

Alhamdulilah, tertunai hajat mama Alycia nak tengok anak dia kahwin sambil dijulang...

-- lega dah pengantin kena julang... suspen jugak sebenarnya duduk atas tu katanya --


8 yang komen:

Mia Liana said...

wahhhh... selamat pengantin baru ya... seronok tu dapat dijunjung..

Ann Ishak said...

selamat pengantin baru untuk adik alycia, semoga berbahagia sampai ke jannah

Nad MamaZN said...

Nape ye alycia?
Ada sebab tertentu ke pengantin dijulang ni?
Kot la adat turun temurun org nogori ke..
Mcm best jek
Kalu kite kat atas tu riso gak,
Takut org kt bawah xlarat nak angkat
Hehehe

Adlin Mohamad said...

heheh sib baik org bawah tu larat nk angkat kekkee

Amanda Suria said...

area Rantau selalau majlis kahwin ada mcm ni

:: Cik Viva :: said...

ni adat negeri 9 kan?? sbb penah jugak pegi kenduri yang pengantin kena usung camni kat area2 n.9 camtu..

zarena heeney said...

fuh siap naik berarak lg tu

Azhafizah Md Nor said...

bestnye dijulang camtu..agak2 time fiza kawen sebelah lelaki di pilah nanti buat camni ok gak kan..confirm pingsan semua nak angkat..hahaha

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com