Nuffnang Gadget

April 26, 2013

Layan Permintaan Anak Di Restoran Upin Ipin...

sejak dah ada Istagram ni senang pulak kan...
rasa-rasa takde idea nak tulis ker... terlupa bawak kamera gabak nak upload gambar...
ha, Istagram jadi penyelamat...

ni kejadian Sabtu lepas... 
memang Alycia ke Shah Alam atas urusan bisnes (ke stokis restock barang)...
then bila masuk jer tol Batu 3 tu, tau-tau jer Adam dah sampai Shah Alam...
terus jer rekues ..."mama, nanti kita makan kat Upin Ipin yer..."

selesai urusan di stokis, terus bawak dia makan...
Kat Shah Alam ni ada 2 kedai Upin Ipin...
1 kat Seksyen 7 (area Jakel) dan 1 lagi kat area Seksyen 13 kot (area Tesco)...
tapi yang paling best kat Seksyen 7 sebab menu adalah mengikut citarasa Upin dan Ipin...
kalau kat area Tesco tu lebih kepada nasi campur...

-- muka aksyen giler dapat makan kat Restoran Upin Ipin --

kebetulan pulak masa upload gambar ni kat Istagram, tetiba Nad MamaZN komen dia baru jer lepas makan kat situ...
pusing-pusing tengok takde pulak...
agaknya time Nad MamaZN kluar, kami masuk...
ke laga-laga vontot kami time tu... tak ingat hehe...
takde rezeki nak jumpe Nad MamaZN...

eh, lupe pulak nak ambik gambar menu...
tapi menu wajib kat sini - Adam : nasi ayam dengan ayam goreng Upin Ipin + air Upin Ipin...
Alycia : Mee Kari + ais lemon tea...

sambil kami khusyuk makan tetiba Adam jerit kata "mama, ada kartun...."
dia suruh Alycia duduk kat dia...

rupa-rupanya maskot Upin Ipin datang....
apa lagi, bersorak riang kanak-kanak kat situ... 
semua pun nak salam + peluk dengan Upin Ipin...

-- penat Upin Ipin layan bebudak --

dan bukan Upin Ipin jer yang ada....
;
;
;
;
-- adik Mia Sara pun ada --

diaorang sedang buar rakaman untuk Restoran Upin Ipin...
manja betul Mia Sara tu dengan Upin Ipin yer...

masa nak balik cakap kat Adam nak ambik gambar dengan Upin Ipin tak...
Adam kata tak nak ... tapi nak dukung...
huhu, nampak sangat Adam ni hati kecik...
dia memang takut dengan maskot besar-besar ni...
tak kan mama pulak sibuk nak posing, kang orang cakap ehhh, mama dia yang lebih hehe...

ok, sekian...
tengkiu sudi baca...
korang citer apa pulak di minggu lepas (bagi sesiapa yang tak update kat blog lagi hehe)...

6 yang komen:

:: Cik Viva :: said...

hi..adam & miaa =)

syawalsimpsons said...

alahai kalo trak leh jumpe kan...sue belom try kat seksyen 7 ni lagi

Nad MamaZN said...

Ala tu la
Cam rugi plak rase
Hehe
Takde rezki
Nape adam tak amik gmbo ngan mia?
Awek tu dadam! Haha!

zarena heeney said...

rasanya tadi baru baca citer nad mkn kat upin ipin nie

nabila zaremi said...

Jangankan budak2..saya yang mak budak nie pon takut dengan maskot besar2 tu..heheh

Feel free to visit & be my follower...

http://ryunabiela.blogspot.com/

Azhafizah Md Nor said...

makanan kat sini memang mengikut citarasa kanak.untuk dewasa pun best..tapi yg xtahan espesso tu..pahit yg amat!..hee

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com