Nuffnang Gadget

April 22, 2013

Mula Berjinak-jinak Dengan Istagram...

teknologi zaman sekarang ni memang susah nak kejar kan...
dulu orang sibuk dengan Facebook, lepas tu Twitter ...
sekarang dah ada pulak Istagram...
Facebook memang Alycia guna sebab sebagai satu medium untuk berhubung dengan kawan-kawan...
dengan client-client business...
Twitter memula ikut jugak, tapi lepas tu dah malas sebab konsepnya sama macam Facebook...
malas nak pening-pening kepala...

sekarang dah zaman Istagram pulak...
Alycia guna BB, so takde pulak Istagram tu...
tapi bila beli Samsung Tab, nampak aplikasi tu ada kat situ...
tapi tak pernah explore sebab tab tu jarang dapat berada kat tangan...
sebab Adam kata dia yang punya huhu...

baru-baru ni jer try explore Istagram tu bila Adam dah tido...
oh, rupanya best jugak... sebab boleh share gambar-gambar...
lagi pun boleh buat macam-macam efek yang menarik...


Apa itu Istagram ?

Instagram adalah merupakan satu aplikasi yang boleh dimuat turun secara percuma / download pada telefon pintar. Ianya adalah aplikasi kamera yang menyediakan macam-macam efek gambar yang menarik.. bukan itu saja, ia juga merupakan keluarga jaringan sosial (social network) macam facebook, twitter.. cuma keistimewaannya, ianya lebih bercirikan perkongsian gambar..

Gambar yang dihasilkan adalah empat segi tepat..

Telefon pintar yang menggunakan operating system ios atau android boleh memuat turun melalui "market" ( iTunes App Store dan Google Play ) masing-masing..

(Sumber : SINI)

Lagipun sekarang dah ada widget yang boleh dipasang kat blog untuk Istagram kan...
Alycia pun baru jer pasang widget ni...


so, kalau korang malas nak baca blog, bolehlah tengok gambar jer kat Istagram Alycia...
biarlah gambar ajer yang berbicara hehe...

Jom Follow Alycia di Istagram >> Id : myalycia



"We don't remember the date, but we remember the moment"


4 yang komen:

Nad MamaZN said...

Welcome to IG :)

syawalsimpsons said...

welcome ti IG...sue dah follow

zarena heeney said...

wahhh blh la add ena jgk nie

Azhafizah Md Nor said...

selamat berinstagram kak

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com