Nuffnang Gadget

June 21, 2013

Bandung : Day 2 ~ Breakfast, Strawberi dan Tahu Lembang ...

ok, ni hari ke 2 di Bandung ... 
waktu kat Bandung adalah lewat 1 jam dari Malaysia, so ala-ala macam kat Sabah, siang lebih awal...
kalau kat sana pukul 6.00 pagi dah cerah yer...

Peracangan program untuk hari ke-2 :
1. Minum dulu
2. Naik ke Tangkuban Perahu
3. Makan tengahari di area Tangkuban Perahu
4. Shoping disekitar Factory Outlet Bandung
5. Makan Malam
6. Balik Hotel dan tido 

ok, pagi-pagi semua dah berkumpul pukul 7.00 pagi di lobi hotel...
muka semua ceria tak hengattt ;)

-- sangat tertarik dengan decoration epal di lobi hotel... tak tau sama ada untuk hiasan atau boleh ambik makan --

-- posing maut Adam di depan pintu hotel --

biasanya urusan tempat makan kita serah kan kepada pak supir...
janji sedapppp...
so breakfast kita singgah di kedai Ngopie Doeloe ..
sangat unik namanya kan ...


eh, baru tersedar tak ambik gambar makanan time ni...
lapar sangat kot haha...
tapi sarapan pagi yang biasa-biasa... r
oti bakar, nasi goreng, bihun goreng, bubur nasi...
Alhamdulilah, kenyang...

seterusnya meneruskan perjalanan ke Tangkuban Perahu ...
perjalanan ke Tangkuban Perahu memakan masa dalam 2 jam...
tu pun kalau time tu tak mencett (jem) ...
sebab biasanya hari Sabtu memang hari untuk berlibur...
mana-mana jalan pun mencettt...
jalan berbukit-bukit macam kita naik ke Cameron Highland ...

sebelum sampai ke sana, singgah dulu kat tempat yang dikatakan femes iaitu Tahu Palembang @ Tahu Palembang...
tempat ni direkomen oleh pak supir...
Tahu Lembang ni macam tahu goreng jer... 
tapi tak taulah kenapa tahu yang digoreng kat sana tu sedappp...

-- tempat pertama sampai, harus posing... kat sini senang banyak pulak dapat ambik gambar bertiga, sebab pak supir baik hati nak ambikkan gambar haha --

-- macam-macam gerai berasaskan tahu ada... pilih saja dong --

-- ni tempat membuat tahu.. banyakkan tahu diproses --

-- dan tempat proses air soya --

sebelah dengan Tahu Palembang ni ada strawberi park...
sebelum ni pernah petik strawberi kat Genting, kali ni kita petik strawberi kat Bandung pulak yer...

-- ni masa jalan nak ke strawbery park tu... punyalah Adam takut dengan poney ni sampai nak berdukung --

-- strawberi kat sini besar-besar dan manis... tak ingat pulak seratus gram berapa ribu rupiah --

-- selesai memetik srawberi --

will be continue...
ok, lepas ni kita ke Tangkuban Perahu pulak yer ;)


5 yang komen:

Masni Syafie said...

belum pernah sampai sana..mcm best jer...nak kumpul duit la pasni..hehehe

Adlin Mohamad said...

wahhh banyak tahu kat situ sedap cicah sambal kicap hehehe ..
best la b ...

syawalsimpsons said...

wahh sakan petik strawberry ni..dadam untuk aunty soya ada tak

Nad MamaZN said...

Seronok adam petik stoberi =)

zarena heeney said...

mcm kat cameron laks
dpt petik buah strawberry

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com