Nuffnang Gadget

June 13, 2013

Mee Rebus Yang Ohsem ...

petang semalam makan mee rebus di Umai Cafe, Putrajaya ...
perghhhh, punyalah ohsem mee rebus dia ...
kuah pekat + terasa udang kering dia...
dalam banyak-banyak mee rebus Alycia makan, nilah mee rebus paling sedap yang Alycia rasa...

rasa macam nak pergi mintak resepi jer kat tukang masak tu hehe...


selain mee rebus, makanan yang best kat sini cekodok pisang, lempeng pisang, roti jala, kueytio kungfu...

view pun best, dekat tepi tasik...

bagi sesiapa yang tak tau Umai Cafe terletak di Presint 2, Putrajaya...
land mark nya adalah berdekatan dengan Monumen Alaf Baru ...
nampak parking lapang sebelah Masjid Besi tu...
ha, kat situlah Umai Cafe...

Alycia pernah buat entry tentang Umai Cafe kat --> SINI ...

Notakaki Alycia : arini puasa, ingat nak buka puasa nanti nak makan mee rebus ;)


6 yang komen:

nabila zaremi said...

tengok pon dah tau...pekat terangkat...perghh! kecur air liur...

Nad MamaZN said...

Sana ada mi kari x?
Papazakwan tgh cari port yg sedap
Tp xjmpe lg

syawalsimpsons said...

sue pernah G sini..tp bukan luck sue kot..lambat...terus balik..kikikiki

zarena heeney said...

klu mee ena kurang skit
tapi still mkn jugak

Mia Liana said...

faveret suami mia.. hari2 makan ni pun takpe katanya...

Dennis said...

OMG...ada mee rebus yang nyum nyum kat situ. OK, next time nak try rasa

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com