Nuffnang Gadget

July 23, 2013

Aktiviti Adam Dengan Grolier Morphun Set...

Ha, ni antara salah satu aktiviti kegemaran Adam sejak Adam Morphun Set dari Grolier ni...
Morphun set ni Alycia dapat free masa Alycia beli Easy Learning English dari Grolier masa Alycia pergi ke Pesta Buku Antarabangsa dulu ....

  

-- macam nilah rupa Morphun Set Adam... Junor Starter Set --

This multiple Gold award winning Junior Starter set is safe in play areas also used by children under three years. The side joining Squares and Triangles allow hundreds of models and shapes. A large range of instructions can be provided from easy to follow full size models to place the bricks on, to more difficult 3d shapes that they will soon want to build. The Squares fit to most other traditional brands with studs. It is recommended for ages 3-6.All sets in 2013 have had wheels added, and sets over 500 pieces in tubs or tray will have the New Morphun Instructions and games CD added free when this is available.

Link : http://www.morphun.com

 so, setiap malam mesti Adam akan cakap mama jom kita buat mainan ni...
biasanya bila cakap macam tu, Alycia akan jeling-jeling kat en Ajip...
biar en Ajip buatkan apa binatang yang Adam nak buat...
sebab mama Adam ni tak boleh tengok benda kecik-kecik macam ni, jadi stresssss haha...

biasa Alycia akan ajar Adam buat set yang untuk beginner ...
sebab dah disediakan guideline...
so, Adam just follow jer...

-- Adam dah ready nak buat ikut guideline tu --

  
-- senang sangat, Adam just ambik morphun set tu ikut kaler dan bentuk, dan sambungkan macam kat atas kertas tu --

  
-- tadaaaaaaa... dah siap... Adam cakap buat bentuk H dan jugak pagar --

  
-- yang ni Adam eksen dengan kapal terbang dari Morphun Set... kalau bentuk 3D macam ni, usia Adam memang tak bole buat lagi... yang ni papa yang buat... sebab tu mama pas kat papa, sebab mama tau papa boleh buat untuk Adam ... kalau mama tak boleh, stresssss hehe --

Alhamdulilah, bagus jugak ada Morphun Set ni...
bole uji kreativiti dan kesabaran anak-anak...


8 yang komen:

Adlin Mohamad said...

ni kalau dapat kat kyra mmg x leh belajar sbb adik2 kacau hehhe

Nadya Dyana said...

salam :)
ingatkan adam yang buat bila tengok gambar..hehe
bila baca balik tengok2 papa dia yang buat ;)

Normi Nieza said...

mcm lego kan?

syawalsimpsons said...

pandai si adam main susun2 ni

Fiza Rahman said...

Permainan yg menguji minda. Saya beli set buku & cd grolier jer.

zarena heeney said...

susunan bentuk nie mmg sesuai utk bdk2 kembangkan minda :)

Asmar Arafad said...

follow here..

daddydee jedi said...

menarik juga permainan ni ya..boleh dapatkan untuk anak saya nanti..

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com