Nuffnang Gadget

July 17, 2013

Bandung : Dinner Dengan Cendol Paling Sedap ...

dah penat berjalan + shoping seharian di Bandung, so aktiviti last untuk hari ke-2 ni adalah diner...
yeahhh, biasanya urusan diner kami serahkan kepada pak supir...
mintak dia suggestkan tempat makan paling bestttt...
smuanya pun nak besttt kan hikhik...

dan pak supir suggestkan malam ni kita diner di D'Palm Sundanese Restaurant...
sebab di sini adalah cendol paling best pak supir cakap...
tu pak supir cakap, Alycia tak cakap lagi best ke tak sebab belum rasa ;)

sampai-sampai kat sini, dah terpegun dengan keindahan tempat makan ni...
dikelilingi dengan kolam buatan...
memula ingat nak makan kat wakaf yang kat luar...
tapi tak muat sebab 10 orang...
jadinya kami makan kat dalam...

-- posing dulu kat signboard --

-- nilah wakaf-wakaf kat luar.. sambil makan sambil menikmati keindahan kolam --

-- aihhhh, Adam memang dah pandai posing skarang ni --

-- leka nak tengok ikan pulak --

ok, menu yang di order malam tu adalah ...
;
;
;

-- Nasi Timbel Special ... ala-ala nasi kukus tapi dikukus dengan daun pisang ... pastu dimakan dengan ayam panggang --

-- otak-otak ikan ... sangat sedap otak-otak ni, betul-betul terasa ikannya --

-- Ais Cendol... yessss, memang sedappp tak tipu... tak pernah rasa ais cendol sesedap ini... lagi satu cendol ni jadi sedap bila dicampur dengan buah avokado, nangka dan hirisan kelapa muda --

selesai makan, semua pun bersedia untuk pulang ke hotel...
pengalaman seharian berjalan di Tangkuban Perahu + shoping di factory Outlet ...

-- lagi posing sebelum balik --


-- inilah hasil borongan untuk harini... happy sangat sebab dapat carik baju raya Adam kat sini --

kalau korang nak ke Bandung, jangan lupe singgah kat restoran ni...
Alycia bagi 4.5/5 Bintang ...
dan cubalah rasa ais cendol kat sini yang sangattt sedap !!

ok, pasni kita sambung hari ke-3 pulak...
nak ke Pasar Baru dan Trans Studio ;)


4 yang komen:

syawalsimpsons said...

betnya...bila nak sampai sini

Normi Nieza said...

sdapnya..:)

JaSSNaNi said...

bestnya alycia.. bercuti ye.. memang nampak sedap belaka.. otak-otak tu mula2 ikan pulut udang.. (pulut panggang) dia bungkus camtu.. :D

Rizal Slaughterheart said...

dpt berbuka dgn nasi timbel mmg best~ :D terasa nk cari Ayam Penyet pulak.

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com