Nuffnang Gadget

August 1, 2013

1st Time Jual Biskut Seroja...


sebenarnya tak pernah pun terfikir nak jual kuih raya...
sebab Alycia ni bukannya minat sangat pun nak buat-buat kuih ni...
setakat buat untuk diri sendiri jer oklah kan...

tetiba haritu makcik Alycia bagi sample dia mintak tolong jualkan...
so, Alycia kata nak try jual online...

so, Alycia buat entry jom beli kuih seroja tu ada kat SINI...
buka order pun selama seminggu jer sebab dah lewat sangat...
takut nanti makcik tak sempat pulak nak buat kan...

Alhamdulilah, sambutan sangat-sangat menggalakkan...
semuanya pun tempah online...
dapat jugak jual dalam 16 balang...

pastu, yang paling terharu ada sorang customer ni call dari Johor...
dia kata nak sangat makan kuih seroja ni sebab dia memang mengidam...
tengah tunggu hari jer ni...
bila google jumpa blog Alycia terus order...
dan terus buat payment sebab dia suruh poskan ke Johor...
Alycia kat tak berani nak pos takut hancur...
dia kata takpe, janji dia nak rasa...

dan semalam customer tu bagitau kuih dah selamat sampai...
walaupun hancur sikit tapi dia sempat jugak rasa kuih tu sebelum bersalin...

terharu sangat rasa...
dalam pada saje-saje tolong makcik jual, dapat jugak Alycia tolong insan lain kan...

oh ya, kalau korang yang nak order Kuih Seroja ni lepas raya untuk majlis rumah terbuka ke, boleh bagitau Alycia... tempahan masih lagi dibuka selepas raya ...

so, bagi sesiapa yang berminat nak order bole sms/wasup Alycia ~ 019-6238010...
atau emel : deqya2000@yahoo.com...

pickup point adalah di area Bangi @ Putrajaya ...

4 yang komen:

Normi Nieza said...

alhamdulillah..rezeki ramadan..:)

adda syuhada said...

sedap..heheh

pena rozie said...

Sedapnyer....

Nadya Dyana said...

wow. nad tak pernah rasa kuih nie hehe nak try la nnty ^^

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com