Nuffnang Gadget

August 1, 2013

Berbuka Puasa Western Style...

ni lah sebenarnya tempat makan western yang kami pergi masa berbuka puasa Jumaat lepas...
ingatkan nak berbuka di Laman Grill Steak & Bar-B-Que tu...
bukan apa, tak salah sebenarnya kan nak sesekali berbuka kat luar...
tapi memandangkan kami ni semua makan sikit-sikit (perut kecik), pastu nak bayar dengan harga buffet rasa macam tak berbaloi...

so, alternatif lain pergi ajer ke tempat western yang dah selalu kami pergi iaitu Chop n Steak di Seri Kembangan...
memang tiap-tiap tahun pasti tak lepaskan peluang berbuka puasa kat sini...

sebab makanan sedap dan harga berpatutan...

-- ni menu Adam prawn sizling... besau gedabak udang dia --

boleh pulak dah habis udang 3 ekor tu, Adam cakap "mama, tak sedap lah mee ni... sedap lagi kat Alamanda ..." 
amboi, bertuahnya anak, dah habis udang 3 ekor baru cakap tak sedap...
maybe dia kata tak sedap sebab kuah sizling tu tak sama macam kat Rasa, Alamanda...

-- ni Alycia punya, chicken chop --

-- last sekali mesti ada desserrt kan... meriah carey dessert dia siap ada oren, tembikai, epal hijau, belimbing dan honey dew --

lagi yang kami order : barli ais, honeydew ais, tembikai laici...
pastu Alycia tambah lagi order mushroom soup + garlic bread (utk sahur) ...
en Ajip order mix steak + roti sandwich + sacrble egg ...

so total kami makan RM 55.00 ...

puas hati kan...

bole tengok review sebelum ni tentang Chop N Steak kat SINI  ...


10 yang komen:

Nadya Dyana said...

udang dia besar jugak. nampak fresh hehe total okey la tak mahal sgt :)

nabila zaremi said...

semntara nak tunggu berbuka..kenyang telan ailio la kalu semua orang buat entry gini...

Normi Nieza said...

sdap tu..:)

Adlin Mohamad said...

udang sihat2 hehehhe
pandai dah adam komen sedap x sedap eyh

Nasuha said...

Ermm...nmpk sungguh menyelerakan...

NURSHAKIRA ABDUL HALIM said...

sedapnya udang..huhu

Farah Waheda Wahid said...

yummylicious, tiba2 tekak nak mintak western pula ni...he he he...

syawalsimpsons said...

menarik ni

Wak Gelas™ said...

sodappnyer steak tuu.,ehHHee

^^eKaTiKaH^^ said...

sedapnyee... harga pun tak mahal sangat. boleh la. hehe :))

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com