Nuffnang Gadget

August 22, 2013

Gambar 1 Hari Raya 2013...

semua orang dah buat entry sampai raya ke brape...
ha, acik baru nak buat entry 1 hari raya adoiiii...
ni pun baru transfer gambar dari kamera sendiri...
nak tunggu dari kamera en Ajip yang besar gedabak tu, maknanya tahun depan lah baru transfer ...
so, moral of the story ambik ajer gambar dari kamera sendiri ;)

ok, pagi raya kami tahun ni di Kuala Pilah kampung en Ajip...
Alhamdulilah, dah 6 tahun beraya bersama, tetap mengamalkan sistem giliran yang sama...
tiap-tiap tahun pagi raya mesti bergilir...

seperti biasa, pagi raya dah semangat kejutkan Adam cakap Adam dah raya...
nak pergi sembahyang kat masjid tak...
terus ajer anak bujang tu bangun...
sebab tau nak pakai baju melayu lengkap bersamping...

tema kami tahun ni = kelabu ...

-- ni gambar nak ke masjid, memang pakai jubah ajer --

-- en Ajip dan Adam dah sedondon dah ... cuma samping ajer lain-lain kaler --

lepas sembahyang raya di masjid, terus ke kubur arwah ayah...
ada majlis tahlil dan bacaan yasin bramai-ramai ...
dah 3 tahun arwah ayah mertua kembali ke rahmatullah...


lepas tu baru balik ke rumah, makan-makan juadah di pagi raya dan acara bermaaf-maafan...

-- ni lah baju raya Alycia... same kaler dengan en Ajip dan Adam.. dah kata sepapan kan --

actually baju raya ni tak buat baru pun...
kami pakai balik sebab baju ni tempah masa wedding Adik Alycia bulan April dulu...
so, tak payah membazir... pakai apa yang ada ...


-- Adam pun nak salam wan --

-- anak buah pun dah sama besar dengan mak sedara dah --

-- dengan Adam ... sibuk nak kutip duit raya --

-- aksi si Adam lagi --

last gambar ramai-ramai...


cuma yang gambar 1 fmily kecik dan 1 family complete kena ambik dari kamera en Ajip...

alahai, tak siap lagi entry 1 hari raya ni ;)


8 yang komen:

Nad MamaZN said...

Senang kan, recycle jek
Tp tetap nmpk baru dan cantik baju tu :)

Adlin Mohamad said...

bisnewomen bz sokmo hehehe

Normi Nieza said...

meriah raya..:)

Nadya Dyana said...

one family woaaa <3

mekchu said...

sbb tu gmbr raya amek guna fon aje.. senang nak transfer.. nasib muat lagi si dadam tu pakai baju melayu recycle.. sbb budak kan cepat besar.

MrS. F!zA said...

cantik baju color grey.. antara color feveret kita..

Jue a.k.a Ibu 2F said...

cantik le baju...
tahun depan punya tema..hahahahhha

Azhafizah Md Nor said...

sambutan raya bersederhana tapi tetap meriah kan kak :) selamat hari raya

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com