Nuffnang Gadget

September 27, 2013

Trip Korea : Blue House dan Namsan Hanok Village ...

ok sambung lagi entry Korea...
memang suka sangat buat entry tercekik-cekik...
buat orang tak sabar kan heheh...
Day 1 pun berentry-entry nak habiskan...
Alah bukan apa, bagi kepuasan dan cerita panjang sikit bagi korang yang nak ke Korea nanti...

ok, ni adalah aturcara pertama selepas menjejakkan kaki di Korea...
jalan-jalan melalui Blue House dan ke Namsan Hanok Village...

Blue House ni adalah rumah rasmi Presiden Korea...
tapi tak boleh masuk pun...
setakat tengok dari luar ajer...

-- posing pertama kat Korea... cuaca dingin time ni ... oh lupe nak bagitau yang Alycia pergi ni Musim Luruh ... cuaca panas tapi dingin --

-- tugu ni adalah berhadapan dengan Blue House --

-- tulah Blue House ... nampak sayupsayup jer atap biru tu --

so, takde apa pun...
jalan-jalan ajer kat sini...
kat sini... sebab 1st day kan, excited terlebih takde rasa penat sangat di suruh berjalan hehe...

-- yang ni adalah pintu masuk ke Gyeongbok Palace ... ni aturcara hari ke-2 nanti --

-- suka view kat sini sebab tumbuhan menghijau dan kalerful --

ok, lepas kat sini terus ke Hanok Village...
Hanok Village ni adalah salah satu tempat pelancongan yang menunjukkan rumah tradisi di Korea...
boleh tengok kebudayaan masyarakat Korea kat sana...

-- can u see me hehe --

-- barangan kraftangan Korea dari jerami... gigih pakcik tu mengait jerami guna kaki ajer taww --

-- rupa salah satu rumah di Hanok Village --


-- salah satu pintu masuk... rendah giler, rendah-rendah i jer hehe ... oarng yang tinggi-tinggi kena bongkok nak masuk --


-- beristirehat katanya --

-- ha ni view keseluruhan kat kampung ni... so, pergi yang dekat-dekat jer... sayang kaki ni nak berjalan jauh lagi lepas ni hehe --

ok, lepas ni kita lunch dulu...
lepas tu solat dan terus ke Lotte World Theme Park... yeyyyy...


4 yang komen:

Adam Faiz said...

Wah bestnyaa :)

zarena heeney said...

meriahnya

Azhafizah Md Nor said...

sangat best jalan jalan kat sana..pemandangan cantik!

sha dhira said...

oshem hanok village.. kiranya akak stay dekat hotel mana ni.

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com