Nuffnang Gadget

October 17, 2013

Aidil Adha 2013...

Alhamdulilah... 
syukur kerana bertemu lagi di Aidiladha 2013...
Aidiladha tahun ni giliran beraya di kampung Alycia di Mantin, Negeri Sembilan...
sebab raya Aidilfitri haritu dah beraya di Kuala Pilah kampung en Ajip...

persiapan sederhana ajer...
sebab kami 2 beradik ajer ada ...
yang lagi 2 orang di perantauan katanya hehe...
adik no. 3 beraya rumah mertua di Kelantan...
adik yang bongsu tak dapat balik beraya sebab mengajar di Sarawak...


ni gambar selepas sembahyang raya...
balik jer sembahyang terus ke meja makan...


-- kuih lodeh 1st time mencuba... Alhamdulilah menjadi jugak... Adam kata sedap mama masak lauk karet dengan udang ni --

-- ni rendang daging negeri sembilan ... kena ada warna hitam dan pedas sikit baru best --

bak kata blogger Azhafizah yang 1st time beraya sebagai orang nogoghi...
ha, nilah rendang nogoghi dik oiiii...
kalau yang belah pilah buat rendang siap letak daun puding lagi...
tu lagi sodappppppp... takpe, Jumaat ni balik Pilah pulak...

-- seronok raya ni tambah sorang lagi anak buah --

bak kata Mekchu kat Istagram @myalycia, dah macam kekok mama Alycia pegang baby...
kena cepat-cepat tambah ni hikhik...
amin-amin... doakan lah yer raya tahun depan berseri lagi dengan baby baru ;)

"seronok baca entry raya dari blog korang ;)"

4 yang komen:

Nad MamaZN said...

Btul ke ayat bawah tu? Sama2 ke kita? Hehehee

Nasuha said...

meriah sungguh..

Azhafizah Md Nor said...

wajib lepas sembahyang raya kena bersantap menu juadah raya..macam macam ada kan..hehehe..rendang negeri sembilan agak pedas dan pelik tapi sedap! tapi yang daun puding tu takde rasa ape pulak..mula mula nak makan pun was was..dah makan..sodap jugak! ehem kak..bolehlah menambah lagi sorang bagi adam ada kawan..heee

LYAfrina said...

salam aidiladha dear.. meriah dgn juadah hidangan

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com