Nuffnang Gadget

October 1, 2013

Buku Bulan Oktober...

Alhamdulilah...
harini hari pertama di bulan Oktober 2013...
perasan tak, sekejap ajer kan masa berlalu...
rasa macam baru jer awal tahun...
alih-alih dah sampai bulan Oktober...

setiap bulan Alycia mesti peruntukan sedikit peruntukan untuk beli bahan-bahan bacaan...
majalah yang WAJIB beli tiap-tiap bulan adalah INTREND dan LIBUR...
buku pulak ikut mana berkenan...
kadang-kadang beli novel...
kadang-kadang beli buku bacaan ilmiah atau buku tentang bisnes...
selain dari bekerja, kena luangkan masa sikit tambah ilmu...

ni buku yang baru di beli tadi...
sekarang ni senang...
penjual buku datang bawak buku-buku kat ofis...
lepas tu tulis bil, nanti dapat gaji baru datang kutip duit...


1 buku untuk mama...
1 buku untuk Adam...

Adam pun sejak kecik memang dah tanam minat kat dia belikan buku...
Alhamdulilah, sekarang ni nampak dia dah improve...
sebab last week ajak dia pergi JUSCO IOI Puchong...
tanya Adam nak beli mainan apa... papa nak belikan...
terus Adam cakap... "mainan Adam dah banyak..."...
Adam nak beli book...

Suka hati mama dengar...
memang kalau dia pergi mana-mana nak beli buku pasti belikan...
biar dia tau ilmu tu penting...

nanti Alycia update koleksi buku kami kat rumah...
buku mama...
buku papa...
dan buku Adam ...

6 yang komen:

syawalsimpsons said...

complete...semua buku ada..mama papa adam

Normi Nieza said...

lama tak beli buku..:)

Azhafizah Md Nor said...

bagus sangat amalan membaca buku ilmiah ni kan. :)

Jue a.k.a Ibu 2F said...

bagusnya setiap org ada koleksi sendiri...

NURSHAKIRA ABDUL HALIM said...

huhu sekejap je kan dah october.. huhu

Ainim Suju said...

bagus tanam minat membaca dalam diri anak2

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com