Nuffnang Gadget

October 17, 2013

Trip Korea : Day 2 ~ Green Day & Pagi Di Korea ...

Hanaseyo (dalam bahasa Korea)...
maknanya "helloooooo.."

ok, kita sambung hari ke-2 di bandar Korea...
kalau korang terlepas cerita di Korea ni boleh klik kat Traveloge Alycia : Percutian Korea ...

tema hari ke-2 adalah hijauuu...
memang hijaulah sangat semua orang...
Alycia lagi tak sabar nak pakai hijau sebab nak merasmikan jaket hijau yang beli kat Bandung dulu sebab nak bawak pergi Korea hehe...


-- ni pemandangan bandar Seoul dari bilik hotel... padatkan penempatan diaorang --


Agenda untuk hari ke-2 adalah :
- Bersarapan di restoran halal
- Lawatan ke Gyeongbok Palace dan National Folk Museum
- Makan tengahari sambil naik cruise di Sungai Han
- Ke kedai bebas cukai Lotte dan Star Avenue
- ke Myungdong market untuk shoping
- balik ke Hotel Best Western Premier Seoul Garden

so, 1st sekali kita akan bersarapan di restoran halal area Myeongdong ...



-- decoration yang sangat cantik ala-ala Bolywood --

sempat lagi posing di area restoran ni...
suka sangat dengan street photography macam ni ...



-- can u see the different .. restoran bawah dan di atas --

seterusnya bergerak ke Gyeongbok Palace dan National Folk Museum ...
sempat melayan bangunan tinggi melangit di sepanjang perjalanan...




ok, lepas ni kita jumpa di National Folk Museum ;)

12 yang komen:

eB said...

jeles sampai x terkater aper2 :)

Sheila Salim said...

Assalamualaikum kak, cantiknya jaket hijau, seluar hijau! fav sheila tuuuu :)

adrianna syaz said...

Bestny pgkorea..teringin nak pegi korea..

Azura Aziz said...

@eB

hehe.. jgn camtu.. byk lagi entry ni hehe..

Azura Aziz said...

@Sheila Salim

oh suka hijau jgk ker...

Azura Aziz said...

@adrianna syaz

Insya Allah.. 1 day pasti tercapai.. now everyone can fly ;)

Azhafizah Md Nor said...

suka tengok tempat 2 kat korea ni..bersih je kan :)

Salma Tayo said...

bestnya jalan2..nak pegi korea jugak..huhu

syawalsimpsons said...

bestnya dah sampai sana

Adlin Mohamad said...

dulu i pegi sana turun flight terus gi visit muzuim letih gile ngan x mandi ..xtvt padat gile ..
tp korea mmg best ntah bila dapat gi lagi kali ni nak bawa family hehehe

Sidratul Muntaha said...

pergi korea mmg best la kan
ti wonder why kenapa org tak minat gi jepun skrg

NurulHuda Alias said...

nak tgk makanan :D

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com