Nuffnang Gadget

November 26, 2013

Diner With Family Di Ana Ikan Bakar Petai...

Alhamdulilah, malam Ahad lepas dapatlah berkumpul ramai-ramai complete 1 family Alycia...
Lagi pun kebetulan adik Alycia yang mengajar di Sarawak ada balik bercuti...
walaupun kita orang adik-beradik tinggal dekat-dekat jer, 
tapi memang susah sangat nak berkumpul ramai-ramai...
kalau balik bercuti kat kampung tu, ada pulak yang tak dapat balik..
so, kesempatan berkumpul macam ni dimanfaatkan sepenuhnya...

lokasi yang dipilih adalah di Ana Ikan Bakar Petai, Bangi...


sampai-sampai, orang perempuan diberi tugas memilih ikan dan menu ...

masa kami sampai ramai jugak orang, tapi still ada lagi meja kosong-kosong...
mungkin belum gaji lagi, so takdelah ramai sangat orang...


-- bersama Adam dan anak sedara Alycia = Qisya --

Menu yang kami pilih adalah Ikan Pari Bakar Petai, Ikan Siakap Masak 3 Rasa, Udang Goreng Sambal, Sotong Celup Tepung, Lala Masak Pedas, Sup Ekor dan Kerabu Mangga ...

-- amboi, en Ajip dan Adamjek --

dan bila daj kumpul ramai-ramai ni, celebrate sekali birthday untuk akhir tahun dari bulan 10 sampai bulan 12... so, pukul keliling ...


tetiba nama Adam ada kat bawah...
sebab kang carik nama dia takde pulak kan...
walaupun bithday Adam bulan 2 hehe...

-- si kecik-kecik ajer yang sibuk nak potong kek  --

-- ni semua family Alycia --

-- muka tuan blog pun kena ada jugakkan --

-- ni sikecik dalam family Alycia... baby Syafa... nasib dia tak banyak ragam, tido ajer keje dia... cucu ke-4 dalam family... Insya Allah tahun depan dapat lagi sorang anak saudara baru --

Alhamdulilah, selesai sudah acara makan-makan 1 family ...

"Korang selalu tak kumpul ramai-ramai satu family..."

6 yang komen:

Airis Arissa said...

salam singgah sambil follow....

http://airis-contest.blogspot.com/2013/11/blogger-gempak-2013-award.html

zarena heeney said...

WAHHHH nama mmg gempak
petai tu hehehehe

sedap tak mkn di situ

syawalsimpsons said...

lama betoi tak makan sini

Rosmiza Ali said...

Ikan bakar petai.. Interesting jer bunyi.. Tak pernah try plak.. Best ke?
http://miezashaklee.blogspot.com

mama_onie said...

Kakau ada kesempatan cuba makan kat Kuantan punya laaagi terbaek!

Azhafizah Md Nor said...

dah lama teringin nak makan kat ana ikan bakar ni.best la dapat kumpul 1 family.. :)

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com