Nuffnang Gadget

November 7, 2013

Hari Bersama Family Di Hari Maal Hijrah...

Alhamdulilah...
Bertemu lagi kita di tahun baru Hijrah 1435 H...
dan semestinya sempena tahun baru kita perlu melakukan satu hijrah untuk diri dan keluarga kita ke arah yang lebih baik lagi kan...
Takpe, setiap orang ada persepsi masing-masing tentang Hijrah...

ok, tak tau nak buat apa cuti di tahun baru...
malam tu pulak papa Adam dah janji nak bawak Adam pergi mandi...
bangun tidur pagi tu terus Adam sebut-sebut pasal mandi-mandi...
tengok cuaca pun redup-redup...
ok, lets jom kita ke Desa Waterpark ...

kami bertolak dalam pukul 10.00 pagi macam tu...
dekat-dekat pukul 11.00 pagi sampai...
ramai jugak yang baru sampai time tu...
dan takdelah crowded sangat...

-- budak yang eksited nak mandi posing di depan banner --


Harga tiket dewasa = RM 35, dan kanak-kanak = RM 25 ..


ukur-ukur Adam kot-kot dapat masuk free...
aihhh, dah tinggi rupanya anak mama ni yer hehe...

masuk-masuk terus carik tempat...
dapat kerusi panjang satu seret dalam dewan...
nasib baik dewan ni takde function untuk haritu...
terus dapat berteduh dengan aman...

-- sebelum mandi-manda wajib kena posing dulu --

lepas tu mama lepak-lepak makan-makan sambil baca majalah...
Adam berseronok dengan papa main gelongsor ... main air... gasak...
bila papa tanya kat Adam kenapa mama tak nak main gelongsor...
Adam jawab "mama takut gelongsor..."
haha, bagus anak mama...

lepas abis sesi mandi-manda di Desa Waterpark, papa tanya mana arah tujuan lagi...
so, nak balik rumah awal sangat...
terus ke IOI Puchong sebab ternampak ada iklan Padini Sales 50 - 70% tu...
wow, mama mana boleh tengok ada sales-sales ni...
meroyan nak pergi haha...

dan kebetulan kami terjuma pula satu lokasi = Reka Zone di IOI Puchong...
Reka Zone ni lebih kepada konsep tempat permainan kanak-kanak...
selama ni ke IOI tak pernah pulak jumpa Reka Zone ni...
ni lah baru jumpa...

yuran masuk = RM 17 untuk sorang kanak-kanak (parents free)...
kalau jadi member RM 50/year, yuran = RM 12 ajer...

-- see, mama happy sebab dah pegang beg Padini... Adam happy sebab dapat masuk Reka Zone --

dalam banyak-banyak game adam suka main game kat sini...
bilik yang dipenuhi bola...
lepas tu kutip bola masuk dalam penyedut bola tu...
lepas tu bola tu melambung di udara...


bukan Adam jer seronok...
papanya pun seronok... habis plastik beg padini mama jadi mangsa kutip bola huhu...


gaya anak-beranak mengutip bola...
tak cukup plastik, baju pun boleh yer papa haha...

ok, lepas ni kalau ke IOI Puchong mama nak shoping...
dah ada tempat yang ok untuk Adam bersantai...
mama bole shoping dengan aman haha...


"memang wajib ada masa berkualiti bersama family kan... lepas ni weekend papa dah bizy dengan job wedding..."



8 yang komen:

Normi Nieza said...

amboi seronoknya..:)

syawalsimpsons said...

boleh la sue bawak2 anak2 datang sini pulok..sue dah lama tak terjah desa waterpark ni

:: Mrs.Eady :: said...

wahh syok!

Farah Waheda Wahid said...

he he he...ah ah kan ukur dulu, kot kot boleh masuk free...

adrianna syaz said...

Bestnya bermndi mnda ni..tak pnh smpai kesini lg :)

Ainim Suju said...

seronok juga jalan2 time cuti ni

Azhafizah Md Nor said...

sangat seronok kalau dapat spend masa dengan family kan.. :)

Chekgu Azrine said...

Tang shoping tu yg plg best tuh..haha

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com