Nuffnang Gadget

December 26, 2013

Feeling feeling Surirumah...

Wah, lama betul rasanya tak jadi surirumah sepenuh masa. Kalau cuti time weekend pun ada jer aktiviti luarnya.. baru jer nak rasa memerap kat rumah, ada lah yang ajak pergi beli barang la, tengok wayang la, tak pun aktiviti bisnes di stokis lah.

Harini menghabiskan baki cuti akhir tahun. Baru boleh rasa jadi surirumah bangun pagi mengemas, mop lantai, sidai baju, pergi pasar, memasak menu lunch, hidangkan makanan, pastu perut dah kenyang tido kan Adam..



Ni menu tengah hari tadi. Telor dadar dan sayur campur tu untuk Adam. Pastu lama sebenarnya tak masak gulai lemak cili api. Tu masak gulai lemak ayam + pegaga Pilah style. Kuah pekat-pekat gitu. Siapa sah jadi menantu orang pilah mesti dah tau kan hehe...

Ok, sedang entry ni di tulis tengah fikir nak masak cekodok pisang time sejuk-sejuk hujan lebat ni ;)

posted from Bloggeroid


4 yang komen:

Azhafizah Md Nor said...

bestkan jadi surirumah..hehe..masak gulai kuah pekat tu memang pilah style..sedap tak henggat..heee

adianiez AIDA said...

sgt sama lauk kita ari ni.
masak lemak cili api ~ ayam :-)

syawalsimpsons said...

ok la tu sesekali feeling2 jadi housewife kan

Adlin Mohamad said...

hahaha kita pun jarang masak ...masuk dapur kukus apam je ..

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com