Nuffnang Gadget

January 3, 2014

Adam Dah Taska 5 Tahun...


Alhamdulilah... 
tahun 2014 ni merasa menyiapkan kelengkapan untuk Adam bersekolah...
walaupun masih di taska 5 tahun dan di taska yang sama, tapi tahap keeksiten mama tu yang melampau kan hahahah...

disebabkan sebelah petang di taska Adam dah ada kelas mengaji, so kena carik sluar panjang untuk Adam...
Adam tak suka sluar yang ada zip-zip sebab dia kata susah nak pergi kencing...
so, carik kan ajer trak suit untuk Adam...
lepas tu carik kan kopiah baru sekali...

-- ustaz Adam Zikry hehe --

5 tahun ni Adam dah kena pakai uniform baru ala-ala kemeja...
disebabkan eksited, berebut-rebut dengan papa Adam malam tu siapa nak iron baju Adam...
takpe, bagi chance papa ironkan sebab papa tak dapat hantar Adam kat taska hehe...

-- macam iron kemeja kerja dah mama tengok.. licin wooo --

dan pagi tu, macam biasa kejutkan Adam pukul 7.30 pagi...
sebab mama masuk kerja pukul 8.30 pagi, so bolehlah lambat-lambat sikit kejutkan Adam...
terus dia bangun mandi sebab eksited nak pakai baju school baru kan...


ready to school...
good boy tau Adam... mama dan papa sentiasa doakan Adam jadi anak yang bijak pandai...
setiap kali hantar anak ke sekolah, mesti mak-mab yang tacing lebihkan...
yelah, dulu anak kecik jer..
sekarang dah semakin membesar dan semakin jauh dari pandangan mata kita...
semakin kena belajar berdikari...
kadang-kadang mak-mak yang risau lebih anak makan ke tyak, nangis ke tak, pergi kencing nanti macam mana... mandi macam mana...
tapi anak relek jer... balik ambik tu tengok semua dah ready...


disebabkan mama terlebih excited, mama pun pakai baju sama-sama macam uniform Adam...
gambar selfie di pagi hari...

ok, lepas ni nanti nak share gambar Adam kat sekolah pulak yang teacher Adam share di facebook...

"anak korang macam mana pulak sekolah? semalam smua berkisar pasal anak... "

6 yang komen:

Sheila Salim said...

Assalamualaikum kak. comelnya anak! nampak sweet je pakai kopiah! hehee

syawalsimpsons said...

seronok dah sekolah yee

Ainim Suju said...

Adam seronok tu dapat sekolah.

Dzureen Darwis said...

wah smartnya kemeja tu hehe

Azhafizah Md Nor said...

wahh adam..ensem kemain pakai uniform sekolah.belajar rajin rajin ye adam..

Adlin Mohamad said...

smart uniform dia ..
kyra senin baru start skol, x amik cuti pun sbb tadika lama kira senior kan hehhee

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com