Nuffnang Gadget

January 20, 2014

Holiday Kuantan ~ Part I ...

Ok, harini baru nak update pasal cuti-cuti Malaysia ke Kuantan...
tahun ni sempena Tahun Melawat Malaysia 2014, 
so kita kena support untuk cuti-cuti di dalam negara kita sendiri...
itu lebih menarik kan...

so, membuka tirai cuti-cuti Malaysia tahun ni, nah ni percutian singkat ke Kuantan...
sebenarnya percutian ni tak rancang, kebetulan...
sebabnya en Ajip ada job weding sana...
dan kebetulan lagi job tu dibuat di De Rhu Beach Resort, pantai Balok, Kuantan...
memang kebetulan sangat la kan...
boleh lah terus berholiday sambil-sambil berendam dalam air giteww...

Kebetulan kami ambik pakej bilik sama yang pihak penganting booking...
Ni bilik untuk Deluxe Room...
sangat-sangat besar biliknya...
Nanti boleh klik di website De Rhu Beach Resort, Kuantan...



hari pertama hari travel, sah-sah gerak malam sebab tunggu en Ajip balik opis ...
sampai dekat pukul 12.00 malam terus tidur lena...
esok baru plan nak buat apa...


ok, ni Adam baru balik dari sarapan pagi esoknya...
pakai jer baju tido.. kata bercuti kan hehe...

-- papa dah start nak memulakan tugas... so arini tak bole kacau papa. pandai-pandailah mama dengan Adam bawak diri --

tapi takpe, kami ada aktiviti lain...
kat sini...
;
;
;
;


memang di De Rhu Beach Resort ni disediakan pool...
besar sangat poolnya dari yang kecik ke yang besar...
dan pool untuk kanak-kanak pun best sebab disediakan permainan sekali di situ...

-- see, Adam dah start panas-panas kan badan dah --

-- ni pool untuk dewasa pulak --

-- kena ada aksi mama dan Adam --

kalau nak ke pantai pun dekat jugak...
ada pintu pagar yang dikhaskan untuk ke pantai...
tapi kami tak pergi pun sebab laut pun macam bergelora...
kan dah bagitau akan ada gelombang kedua banjir di Kuantan...
so, pandang jer laut tu dari resort...


-- ni gambar hari ke-2, baru papa join main air sekali dengan Adam --

lepas mandi-mandi terus naik bilik...
Adam pun dah kecut-kecut...
apa lagi lepas tu terus zzzzzzzzzzz bawak ke petang...
dah petang baru perasan perut dah kebulur sebab tak makan tengahari lagi...
apa lagi, nama pun bercuti...
makan jer dalam bilik sambil santai-santai hehe...


indah betul percutian kali ni...
memang merehatkan badan sungguhhh...
ok, pasni sambung untuk aktiviti malam dan hari ke-2 ;)


5 yang komen:

Nadya Dyana said...

bestnya dapat bercuti^^

Farah Waheda Wahid said...

nice view and place dear...^_^

Normi Nieza said...

bestnya bercuti..:)

Normi Nieza said...

bestnya bercuti..:)

Azhafizah Md Nor said...

seronoknye bercuti..kadang² bercuti dok rehat santai kat bilik pun best.tapi kita ni kalau dah bercuti mana nak lekat dok bilik kan..hihi

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com