Nuffnang Gadget

February 7, 2014

Percutian : Kuantan (Part Last) ...

ok, arini nak tamatkan edisi pertama #holidaymyalycia untuk tahun 2014...
percutian ke Kuantan yang singkat tapi best...
cuti merehatkan badan tapi menyesakkan perut haha...

Hari ke-3 lepas check out di De Rhu Beach Resort, tujuannya terus ke bandar Kuantan..
masa sarapan pagi tu sempat la borak-borak dengan orang sana mana tempat best nak pergi...
apa yang best nak makan...
ramai yang suggestkan Tanjung Lumpur...
ok, kita gerak ke Tanjung Lumpur...

tapi disebabkan keadaan cuaca yang tak mengizinkan sangat, kejap hujan kejap ok...
so takdelah banyak sangat gambar nak share...

-- gambar di Tanjung Lumpur. masa ni dipaksa oleh en Ajip untuk jadi model. Katanya view kat sini cantik --


-- Mr Photogh dah keluarkan kamera --

-- Si model cilik tengah beraksi. bagus tau Adam ni, ikut arahan papa dia --

Lepas dah shoot-shoot kat sini, terus carik makanan...
niat di hati nak carik sotong dan ikan goreng tepung...
lalu tepi jalan keluar dari Tanjung Lumpur ni nasib baik nampak satu kedai...

-- terbaik ikan dan sotong goreng tepungnya... apa ntah nama kedai ni, tak ingat --

bila dah makan, perut pun ngantuk...
so, lepas bincang-bincang stay lagi 1 hari di Kuantan pulak..
sebab esoknya tu cuti hari Thaipusam kot kalau tak silap...
dah jadi percutian 4 hari 3 malam ...

dan malam tu memang dah target nak makan seafood di Tanjung Lumpur...
nampak Ana Ikan Bakar Petai, tapi dah biasa makan di Bangi..
tempat lain kami pilih Restoran Super Top Pantai ...

-- pilih jangan tak pilih ... besau giler ketam ni .. tapi kami tak ambik --

-- ni namanya Udang Ketak, kira adik kepada lobster --

dan menu kami malam tu ...

-- sotong goreng tepung --

-- Udang Ketak Nam Prik Pau --

-- Ikan Bawal Goreng Kunyit --

Best jugak udang ketak tu..
maaf lah memang tak ingat sekilo berapa ringgit...

dan esoknya tu confirm ke balik sebab dah 4 hari dah bercuti...
on the way balik sempat singgah di Temerloh sebab nak makin ikan patin masak tempoyak di tepi sungai...
lepas tu sempat melawat anak rakan yang baru lepas bersalin...

-- Adam dah ready nak balik --

-- Ikan Masak Tempoyak di tepi sungai Temerloh... terbaikkk --

-- melawat baby Aish yang baru lahir --

"Alhamdulilah, overall percutian yang best... Insya Allah, lepas ni akan buat entry edisi ke-2 pulak #holidaymyalycia ... Tunggu ;) "


8 yang komen:

Azhafizah Md Nor said...

masakan udang ketak Nam Prik Pau tu macam sedap je kak..kalau bercuti mesti kena cari makanan sedap..baru puas bercuti :)

Sheila Salim said...

Assalamualaikum kak. bestnya berjalan sana. ahhhh sheila teringin nak makan seafood kat sana. bila ntah nak dapat travel jauh ni T________T

Muhammad Taufiq said...

Hye, saya suka baca blog awak, baru2 ni saya baru blog harap awk boleh singgah dan follow blog saya. awksweetgitu.blogspot.com :)

Nadya Dyana said...

wow. part makanan tu yg best^^

Zayani Zulkiffli said...

macam best je. tak mandi laut ke?

http://nurulzayani.blogspot.com/

DrCat said...

best coti2...

alycia, remember me, catlina from catlinaflybaby? sy ada blog baru tau.

jemput singgah..

jalanjalanpusingpusing.blogspot.com

Zamani Abe said...

alahai bestnya seafood.. terliur dibuatnya

Syima ~Mama Kyra~ said...

Ye le sama N3 jln2 kuantan..mmg tanjung lumpur tu tmpt mkn plg femes ;)

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com