Nuffnang Gadget

February 15, 2014

Percutian : Port Dickson (Part 1) ...

Alhamdulilah, masa cuti Tahun Baru Cina yang lepas sempat #holidaymyalycia edisi ke-2 2014...
kali ni ke Port Dickson pulak...
kali ni bercutyi sambil berfamily day dengan sepupu-sepapat...
memang family day ni kami buat every year setiap kali cuti Tahun Baru Cina...
yelah, time tu jerkan semua dapat cuti dan berkumpul...

kami menginap di Ancasa All Suites Resort & Spa, Port Dickson...
boleh tengok website kat --> SINI...
ambil apartmen 2 bilik...
yang penting setiap family bawak toto...
tidur berlambak macam tu lagi bestt kan...

memang pergi hari Sabtu masa Cuti Tahun Baru Cina tu, jem lah sangat...
dari Nilai ke PD mau dekat 2 jam baru sampai...
padahal dekat jer kan...
jem giler sebab semua orang pun nak bercuti kat PD...

-- sampai-samapi harus berposing di balkoni. apsal pulak mama siap pejam-pejam mata tu --

-- ni pemandangan dari balkoni.. memang dekat sangat nak ke pantai --

Apartmen ni pun best sebab servis ala-ala hotel...
dan lagi best sebab bawah apartmen ni ada pool...
budak-budak kalau bercuti memang pool yang diaorang carik kan...
2 pool kanak-kanak dan 1 pool dewasa...

-- ni pool untuk kanak-kanak .. siap ada slide lagi kat situ --

-- oh 1st time my duck family ikut pergi holiday dan masuk pool ... comey pulak bila ada duck banyak-banyak ni.. nak tambah koleksi lagi --

-- tengok betapa happynya kanak-kanak ni kan --

-- mereka semua --

dan malam tu kami buat acara BBQ kat tepi pantai...
syok tau sambil kipas-kipas ayam, sambil makan-makan...


tunjuk gambar dulu ...
entry lepas ni lepas ni ;)

"Ramai jugak yang update pasal holiday sempena Cuti Tahun Baru Cina..."

4 yang komen:

Adlin Mohamad said...

gi pd gak eyh ..kami gi before cny hehehe ancasa pernah sekali dok sana masa family day company asben masa tu tgh peknenkan kyra kekekke

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

pernah sekali pergi ke hotel tu masa hantar adik aiza bekursus.. best dapat cuti-cuti dengan family.. :D

Azhafizah Md Nor said...

bestnya kumpul dan bercuti ramai²..macam best je stay kat ancasa ni..beach view tu

Fai CeritaCinta said...

bestnye gathering satu family... dah lama tak bbq, weekend ni nak buat jugak la. hehe..

Copyright © 2011-2016 Reserved to MyAlycia's
Copyright 2007 - 2016 © MyAlycia :: Best viewed in Google Chrome
Design by Azhafizah.Com